Byggahus.se

Coronavirus

 1. B
  Medlem · Nivå 23
  Du ansåg att jag spred rädsla därför att jag saknade kunskap. Alltså anser du att det behövs kunskap. Så hur är det nu med din kunskap om det du sprider rädsla om?

  Att miljoner har avlidit förr i pandemier innebär inte:
  • Att det inte ledde till ekonomiska problem för länderna då.
  • Att om det sker nu inte leder till ekonomiska problem för länder nu.
  Det handlar inte bara om åldern på de som avlider. Människor påverkas även av att deras föräldrar går bort i förtid utan någon verkade vilja förhindra det, sånt kan få folk att tappa livslusten, viljan att arbeta eftersom man kastas på soptippen när man blir gammal osv.

  Du verkar ha ett väldigt snävt synfält. Om man försöker få lite överblick över vad som händer vid en viss åtgärd så ser man att saken inte är så enkel som du försöker få det att låta.

  Men jag har aldrig förespråkat utegångsförbud, att alla företag etc. som inte är samhällsnödvändiga ska stängas osv. Det gäller att balansera på knivseggen, att hela tiden väga för- och nackdelar med pest och kolera mot varandra.
   
  • Laddar…
 2. B
  Medlem · Nivå 23
  Att det har skett i Uppsala är nog just för att de har haft en mycket dålig utveckling där de senaste veckorna, både när det gäller antalet fall och antal på IVA, och därmed har det skrivits och talats om det lokalt. I Göteborg så ser man ju ingen sådan utveckling än.

  Det är ju tyvärr mänskligt beteende som brukar ge upphov till vågor av epidemier och det även i tider där det inte fanns centrala myndigheter som kom med påbud. När folk ser att många runt dem blir sjuka så ändrar de sitt beteende för att minska risken för sig själva och den närmsta familjen. När sjukdomen då avtar så börjar folk alltmer leva som vanligt och när då sjukdomen ökar så ändrar man tillbaks, osv.
   
 3. mikethebik
  Medlem · Nivå 7
  Nu tillhör jag den skaran som i det mesta håller med i det du skriver Birgit, men att kalla det personangrepp, när någon kallar det du skrivit för trams, är lite överdrivet.
  Fortsätt skriva sakligt som du tidigare gjort, och lämna överdrifterna till de i tråden som är bäst på sådana.
  Finns några stycken...
   
  • Laddar…
 4. B
  Medlem · Nivå 23
  Okej, det var kanske överdrivet men då är frågan om man följer forumets regel 4.4. när man skriver att någon annan skriver trams eftersom det vare sig är särskilt respektfullt eller bidrar till ett gott debattklimat, utan det är sånt som brukar användas för att få tyst på motståndare t.ex. för att man själv saknar bra argument.
   
  • Laddar…
 5. Staffan2000
  Banned by Bo · Nivå 17
  Från SVT.

  "Under fredagskvällen gjorde miljöförvaltningen en kontroll på nattklubben Rose/Fou i centrala Stockholm.

  Enligt inspektören var det trängsel och vakterna hade fullt upp med att försöka få folk att sitta ner. Myndigheten beslutade att omedelbart stänga verksamheten, rapporterar Aftonbladet.

  – Människor stod och åt och drack och det fanns ett flertal andra brister, säger Monika Gerdhem, avdelningschef på miljöförvaltningen i Stockholms stad till tidningen."

  Människan är som bekant, det enda intelligena djuret!

  Staffan
   
  Redigerat 18 okt 13:55
  • Laddar…
 6. U
  Medlem · Nivå 11

  Länkarna ovan innehåller ingen forskning eller referenser till något sådan.

  Intressant läsning i vilket fall. Lockdown, hård social distansering och hygienåtgärder var det som gällde för att hålla pandemin i shack.
   
  • Laddar…
 7. U
  Medlem · Nivå 11

  Kan man få en bättre källa än de inblandades e-post, svart på vitt. :)
   
 8. U
  Medlem · Nivå 11

  I sig ja. Sedan kan man ju bromsa olika hårt för att får ned konsekvenserna. Vi hamnade i toppligan över dödsfall i världen. Var det en bra reducering av konsekvenserna i linje med vad WHO tänkt sig?
   
  • Laddar…
 9. G
  Medlem Nivå 6
  Skulle du då kunna hjälpa mig och peka lite mer exakt var det står att man tagit ett sådant beslut?
   
  • Laddar…
 10. B
  Medlem · Nivå 23
  Precis, artiklarna är skrivna som man skriver när det är välkänt och självklart. Skriver man vanliga saker om världskrigen så har man inte med länkar till forskningsrapporter som bevisar när krigen började, slagen var etc.
   
 11. Gammelnörden
  Medlem · Nivå 15
  Tja, jag bara konstaterar att det står "slow transmission and reduce impact" inte t ex try to stop transmission temporarily and postpone the problem until the autumn but by then you can not run a lockdown like at the beginning of the year, even though you have the same or even higher transmission than in March, because the social and economic consequences have become unsustainable...
  Som det diskuterats flera gånger i tråden så har ju ingångsvärdena och förutsättningar varit väldigt olika runt om i världen, så om vi inte skulle jämföra med något annat land utan bara se till Sverige, så har vi kanske klarat detta så gott vi kan utifrån att man får laga efter läge.

  Men mitt inlägg syftade till att visa på att vi redan i april kunde tillbakavisa flockimmunitetstrategikonspirationsteorin, så varför framhärda i samma gamla Tegnellgnäll?
   
 12. U
  Medlem · Nivå 11

  Här säger man i klarspråk att det enda som fungerar är flockimmnuitet och man kan gör det snabbt eller långsam.

  Det är väl knappast någon konspirationteori? Det är svart på vitt från den korrespondens som FHM förde med sina experter och efter det följde Sveriges mjuka linje med öppna skolor osv. Ingen kan väl på allvar tro att det inte är var en medveten stratergi från FHM i mars?

  På vilket sätt skulle ditt inlägg visa på motsatsen? Menar du att man tidigare hade en stratergi att hålla smittan under kontroll? Ja det hade man innan flockimmunitetstänket tog över.
   
  Redigerat 18 okt 17:06
 13. U
  Medlem · Nivå 11

  Eller när det helt enkelt inte finns någon forskning. Och det kan det knappast heller finnas från 1918 vad gäller flockimmunitet. En hypotes helt enkelt.
   
 14. U
  Medlem · Nivå 11

  Det är svårt eftersom FHM valt att hemligstämpla material och att sluta redogöra för sina regelbundna starterigmöten mitt i pandemin. Vi kommer aldrig få ett offiiciellt erkännade för stratergin då den fördöms så hårt från omvärlden och WHO och sannolikt lett till onödigt höga dödstal

  Det blir lite som ett mål där den tilltalade inte erkänner, men det är utom all rimlig tvivel.
   
  • Laddar…
 15. T
  Medlem Nivå 7
  Eller ett mål utan bevis...
   
  • Laddar…