personstar

Coola arkitektritade hus till salu

855k läst  4,0k svar

 1. J
  Hobbysnickare · Nivå 13
  Gah, vad hände i köket? Jag fick nästan allergiska utslag och migrän av köksbilderna. Stilpolisen delar ut ett gult kort ;)
   
  jocke31, Henri och Bergkamp gillar
 2. H
  Medlem Nivå 9
  Det gula kortet för de gulaktiga luckorna i köket? Nästa ägare borde åtminstone ändra till svarta luckor även på överskåpen.
   
 3. B
  Medlem · Nivå 13
  Vilken vacker trädgård de har mot gatan, en massa olika gröna nyanser, och olika former och bladstrukturer! (y)
   
  Snigla gillar
 4. T
  Medlem Nivå 8
  Fantastiskt hus! Men hur kan det komma sig att även i yrket utbildade människor har så svårt att skilja på fastighet och fastighetstillbehör.
   
  b8q gillar
 5. Anna_H
  Husägare · Nivå 15
  Min dotter frilägger och fixar en sån bild på ett par minuter, och hon är som hon säger långt ifrån bäst i klassen på det, killarna på media är mycket duktigare. Med rätt verktyg och erfarenhet tar det 15-20 sekunder per bild att frilägga kopparrör, citroner etc och justera färgerna.

  Och det syns som sagt på de extremt kalla, grå tonerna och på en hel del annat att bilderna är bearbetade.
   
  AndersPS gillar
 6. Snigla
  Allvetare Nivå 20
  Nästan alla mäklarbilder är redigerade och tagna av personer som sysslar med just fotografering/redigering.. jag känner flera som jobbar med just det - hyrs in enbart för den tjänsten. Mer krut läggs på vissa hus (viss prisklass)..

  Men med tagens teknik kan vem som helst piffa upp bilderna, om man vill :)

  Ibland ser bilderna för knasiga ut (perspektiv, färger osv).. och jag själv tycker det är ganska onödigt att styla både bilder och hemmet inför försäljning. Ska de fota nått vettigt.. fotografera vattenkopplingar, mögelhärdar, takkonstruktioner, tätskikt/renoveringsbild, krypgrunder..

  Allt som är fint, helt och rent är ju "oviktigt" i sammanhanget när man ska köpa ett hus för flera miljoner - byta matta/måla om i alla rum.. är mycket lättare än att byta tak/dränera om/dra ny el osv :)
   
  Anna_H gillar
 7. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  Vi sålde vårt förra hus under en regnig november.
  Fotografen var där och fotade alldeles efter en rejäl regnskur. Så på exteriörbilderna blänker t.ex. garagets platta plåttak av vätan, medan himlen ovanför är oskyldigt blå :)

  Jag tror de skickade bilderna till Indien och fick blå himmel på alla bilder klart till nästa morgon.
  Vi jobbar ju i olika skift :)
   
  Snigla och tompaah7503 gillar
 8. thomas33
  Renoverare · Nivå 14
  Den förklaringen fick jag när jag frågade vår mäklare om det märkliga, att på alla bilder är himlen blå, med små vita moln. Även justeringar av ljus görs där.
  I alla fall bra att fisheyeobjektiv har försvunnit. Jag kommer ihåg en bild på en rund diskbänk som gjorde mig nyfiken, tills jag såg husritningen och insåg att här hade fotografen använt fisheyeobjektiv för att få fram denna märkliga konstruktion.
   
  Anna_H gillar
 9. mexitegel
  Allvetare · Nivå 21
  Eftersom jag har viss insyn: Flera av de stora mäklarfotofirmorna skickar bilderna till Indien. De ett fåtal minuter på sig per bild att sätta blå himmel, justera vitbalans och redigera bort operfektheter.

  Fotograferna kan ladda upp bilderna fram till sent på kvällen (Vilket är väldigt praktiskt eftersom de då kan få med kvällsfotograferingarna med solnedgångar i dagens batch). Bilderna är klara dagen efter.
   
 10. T
  Medlem Nivå 8
  Skulle inte förvåna mig om de redigerar skabbigheter invändigt också i det fall de förekommer.
  Reagerade på hur släta och vita väggarna var på mäklarens bilder på ett hus, när det i verkligheten var relativt ruff yta av gammal Treetex med gamla skruvhål, knöligheter och ojämna färglager.
  Det handlar om att locka folk till visningen för att sälja in huset med känsla och snack som inte går att få fram i annonsen. För egen del är jag inte så besvärad över redigeringen, himlen varierar i verkligheten och ytskikten putsar många upp med vissa intervall ändå. Men rent principiellt undrar jag om man inte kunde tala om falsk marknadsföring när bilderna är redigerade till att visa något som inte stämmer.
   
 11. J
  Medlem Nivå 5
 12. stefancrs
  Medlem Nivå 11
  Barn- och fyllevänlig terrass ändå... :)
   
  shomakie och jocke31 gillar
 13. J
  Medlem Nivå 5
  Livet måste få vara lite spännande:D:cool:
   
  sir_daniel och stefancrs gillar
 14. S
  Medlem · Nivå 6
  Den där lilla halvtrappan av två förskjutna klossar upp mot vardagsrummet kändes inte helt fyllesäker heller. Är man så rund under fötterna så att man gärna håller sig i räcket så kommer man garanterat att kliva utanför trappsteget när man ska ner :p
  För övrigt ett fantastiskt hus. Synd att de renoverat sönder vissa delar och inte behållit stilen på ex kök och badrum
   
  stefancrs gillar
 15. stefancrs
  Medlem Nivå 11
  Haha tänkte inte på det först, men ser nu riktigt trista faceplants framför mig
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: