Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Byggyta eller Attefall

 1. J
  Medlem · 1 inlägg

  Jesssican

  Medlem
  Hej!
  Vi funderar på att bygga garage. Vi har inte bästa tomten utan prickad mark på 3 sidor och en sida mot grannarna. Garaget ska vara längs med grannsidan och de fria 6 meterna framför är delvis på prickad mark och det är ju ok. vi har ca. 19m2 kvar av byggytan på tomten. Det är ett enplanshus så det tar upp stor del av tomten och det kommer inte finnas plats för ett till ”större” bygge på den.

  Nu undrar jag om vi ska försöka få en liten avvikelse på ett mindre garage (ca. 23m2) för att använda hela byggrätten? Eller om vi ska göra ett attefall istället.
  Vad finns det för för- och nackdelar?
  Kan vi använda attefallsbygget på den prickade marken så att det är bättre att spara det? Vi får ha högst 2 uthus på tomten.
  Höjden (väggen) för uthus får vara max 3m och en lutning på 45 grader, vilket kan då bli högre än ett attefall och lättare med loftförvaring.
  Hur ska man tänka?
   
 2. M
  Moderator · Västernorrland · 11 284 inlägg

  MatsPremiumikon: Skruvdragare

  Moderator
  Börja med att prata med bygglovsavdelningen eller motsvarande hos kommunen. Tyvärr så varierar tolkningarna mellan kommunerna så det finns inget "facit" rakt av utan man behöver den lokala tolkningen för att veta möjligheterna
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.