Byggahus.se

Bygglampa av OK kvalitet.

 1. Dr_Jerkyll
  Medlem Nivå 9
  Nu har jag ledsnat, min 4:e bygglampa gick precis hädan. Jag har inte tappet dem i golvet eller så, utan det är bara själva glödlampan som gått. Visserligen har jag bara köpt billiga varianter, de gula som verkar finnas i varenda byggvaruhus (ex http://www.drift-underhall.se/#showProduct.php?id=452). Men fyra lampor på någon månad är ju bara för mycket...

  Någon som har tips på byggljus som håller någorlunda? Hyfsad kvelitet men vill inte betala multum om det inte är nödvändigt.
   
 2. J
  Medlem Nivå 15
  Du vet att man kan byta själva lampan va? Låter lite som att du köpt helt nya stålkastare varje gång de gått sönder.
   
 3. L
  Medlem Nivå 6
  Kasta dem? Du bytter de glødelampe rørene. Er du heldig får du vel to for 20kr. Rimelig enkelt å bytte de.
   
 4. Jesca_j
  Medlem Nivå 11
  Nya rör kostar 9,95:- på Byggmax (dålig kvalitet men jag brukar ändå hinna riva lampan i backen så röret slocknar INNAN den självdött.....)
   
 5. Cinolin
  Medlem Nivå 5
  Jag använder numera bygglampor med lågenergi lysrör eftersom jag tycker högeffekt glödlamporna blir så otäckt varma. Det kostar en slant att köpa lysrörslamporna, men de håller länge och tål en hel del smällar.
  Det kan ta ett tag att vänja sig vid dem om man är van vid glödlampor då de har en annan färgåtergivning, men det ger sig.
  Några exempel finns hos Classe: http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=19270334
   
 6. Dr_Jerkyll
  Medlem Nivå 9
  Jo nog vet jag att det går att byta lampan, har stort hus så jag köpte 4 st direkt. :)

  Men fortsättningsvis får det bli lågenergi lysrör som du säger Cinolin. Såg att Jula hade en hel del att välja på, någon som kan rekommendera någon av dem?
   
 7. N
  Medlem Nivå 5
  Se bara till att det är lysrörslampor av bra kvalitet som är avstörda, annars stör dom ut radiohörlurarna - jäkligt irriterande!
   
 8. F
  Medlem Nivå 3
  Det finns olika lågenergilampor,varmvita,kallvita,dagsljus,fullfärg,det är bara att välja!
   
 9. phl
  Medlem · Nivå 14
  Jag har en lösrörsvariant, sjukt bra. Nog en av de mest använda prylarna vid husrenoveringen. Tror där sitter ett 36W sådant där kringelikrok-rör i den. Fick lampan av svärfar, tror den kostar i runda slängar 500 pix. Ljuset är jättebra och den blir varken brännhet eller värmer upp rummet så att svetten lackar!
   
 10. v-g
  Medlem Nivå 13
  Man kan faktist köpa en sån här så har man två 36W om man så önskar. Faktist så tål de mer än man tror då plasten är seg som attan. Dock kan man inte kasta dem hursomhelst från andra våningen men det tål ju å andra sidan inget lysrör.

  Kostar ju inte en hel månadslön heller plus att de räcker gott och väl för ett rum.
   
 11. M
  Medlem Nivå 9
  När du köper en ny billig armatur för 99;. så ingår det ett halogenrör á 9,95:-. Dom är värdelösa och håller inte speciellt länge. Köp ett osramrör för 25:- det kommer hålla länge.
   
 12. J
  Medlem Nivå 15
  Så här års är jag i regel bara glad för det extra värmen som halogenen ger, men på sommaren så måsta man köra med lysrörsvarianten om man inte ska svettas ihjäl.
   
 13. ACME
  Medlem Nivå 12
  Jag och kollegan köpte varsin så'n här som vi är nöjda med. Dom kostar visserligen närmare tusenlappen + moms, men ljust blir det, utan att blända och bränna på samma sätt som en halogenlampa.

  3 st kompaktlysrör på vardera 36 W som tillsammans producerar 8700 lumen. Den har 5 m sladd och ett eluttag på baksidan. Vi kompletterade även med ett hopfällbart golvstativ som är ställbart mellan 0,9-2,2 meter.
   
 14. Daniel_N
  Moderator · Nivå 21
  Jag har 2 stycken 1000W byggstrålkastare från Thorn Lighting med Osram ljuskällor (halogen). De sitter dubbelmonterade på ett egenhändigt ihopsvetsat stativ, o jag kan höja/sänka/vinkla och vrida dem oberoende av varandra. Har också monterat på 12 meter sladd på båda, och svetsat på 2 kabelupphängningskrokar på stativet, blir tungt att släpa runt på men funkar i övrigt bra.

  Så mycket effekt i halogen är skönt när det är kallt men segt när man är inomhus, så det blir att köpa någon form av lysrörsarmatur för mig också.

  //Daniel
   
 15. Dr_Jerkyll
  Medlem Nivå 9
  Acme: Något sådant vore bra... De Jula har är på 36w, lite i klenaste laget. Märke? Inhandlat var?