Bygga snickarbod

5k läst  5 svar

 1. V
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Är intresserad av att bygga en snickarbod för allehanda små hobbyprojekt. Det skall vara isolerat med el indraget. Däremot är det inte nödvändigt med vatten. Har lite funderingar kring detta som någon kanske kan ge idéer eller tips till.

  1) Om man håller sig under 10 m2 så behöver man inget bygglov. Men kan man på något sätt söka bygglov och då "spara" de "10 Friggebodskvm" till framtida förråd, lekstugor m.m.?

  2) Kan det vara värt att ha en gjuten platta med isolering istället för den vanliga konstruktionen med plintar?

  I övrigt är jag tacksam till förslag på olika snickarbodar (isolerade) som ni har erfarenhet av.
   
 2. A
  Medlem Nivå 15

  Re: Bygga snickarbod

  Visst kan du söka bygglov och därigenom ha din friggebod "till godo". Då kan du ju passa på att bygga lite större än 10m[sup]2[/sup].
  Jag hade valt en gjuten platta framför bjälklag. Detta beror naturligtvis lite på vad du tänker hålla på med för snickeriprojekt.
   
 3. M
  Moderator Nivå 17

  Re: Bygga snickarbod

  Väldigt bra med platta i en snickarbod. Hårt och bra golv som står emot tappade verktyg och matrialbitar.

  min egen verkstad/hobbybod/förråd är 6X4 utvändigt
   
 4. V
  Medlem Nivå 1

  Re: Bygga snickarbod

  Tack för svar!

  Idag har vi en carport med anslutande förråd på 9 m2. Förrådet har en platta med underliggande isolering. Så antingen skulle vi kunna förlänga det befintliga förrådet eller bygga ett nytt fristående förråd. Jag antar att det första alternativet blir billigare. Dock vill jag verkligen ha åtskilt hobbyrum och förrådsrum, men det kan man ordna med en innervägg. Vet ni vad det skulle kunna kosta att utöka med ca 10 m2 ? Jag behöver anlita byggare för större delen av bygget. Isolering och innervägg klarar jag däremot själv. Finns kanske även andra moment som jag skulle kunna klara av.
   
 5. M
  Moderator Nivå 17

  Re: Bygga snickarbod

  Beroende på hur marken ser ut och vad du kan göra själv så räkna med ca 1000-1500 kr per m2 för plattan. Sen varierar kostnade kraftigt beroende på utförande. Typ av vägg, tjocklek på isolering, enkla/dubbla skivor på insidan. ska du ha råspont papp och tegel på taket eller duger det med massonite och plåt?
   
 6. F
  Medlem Nivå 4

  Re: Bygga snickarbod

  Om du skall bygga till ett befintligt förråd så måste du ha bygglov. En friggebod skall vara fristående. Jag gjorde denna tabbe när jag byggde vedbod som förlängning av garaget och fick söka bygglov i efterhand.

  /Funkis
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: