Byggahus.se

Bygga med Kungshus /Anebyhusgruppen - erfarenheter?

 1. gingercat
  Medlem · 63 inlägg

  gingercat

  Medlem
  Hej!

  Vi går i husbyggartankar och är väldigt intresserade av Kungshus, tycker överlag de har fina hus och hög standard där mycket ingår. Men vi hittar inte så mycket skrivet om dem här... är det någon som har erfarenhet av att bygga med dem som skulle vilja dela med sig?

  Mvh
  Elin
   
 2. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem

  Vi kommer bygga en modifierad fjällbacka från kungshus på västkusten. Vi håller på med markarbete och huset ska komma v 45. Vill du veta mer om processen än så länge så delar jag gärna med våra erfarenheter.
  Vi har bekanta som byggde ett hus från Kungshussortiment. De hade bekymmer med byggentreprenören som var långsam med att åtgärda felen.
  Husen i sig är av bra kvalité.
  Man får ha i åtanke att man bygger med delad entreprenad, vilket i och för sig inte gör det hela så mycket krångligare eftersom anebyhus har lokala byggfirmor knutna till sig som är vana vid att bygga just deras hus. (så är det åtminstone med anebyhuskontoret här)
   
  Redigerat 7 okt 2018 23:30
 3. L
  Nybyggare · Kristianstad · 5 inlägg

  lilla.ginkgo

  Nybyggare
  • Kristianstad
  • Villa, 50-talet
  • Medlem jan 2019
  • 5 inlägg
  Hur går det med ert bygge? Är intresserad av era erfarenheter då vi står i startgroparna för att, med största trolighet, skriva kontrakt på ett Kungshus.
   
 4. D
  Medlem · Kronoberg · 1 141 inlägg

  dhanjel

  Medlem
  Vi byggde för 5 år sedan med Ekeforshus som då ingick i Anebyhusgruppen, och nu är ett och samma företag. (Om jag fattat det hela rätt)
  Hade inga problem under bygget och hade bra kontakt med säljarna. Besökte även fabriken vilket var kul.
   
  • Laddar…
 5. gingercat
  Medlem · 63 inlägg

  gingercat

  Medlem
  Hej!

  Vi kommer nog snart att skriva med Kungshus till slut efter att ha pratat med många olika husleverantörer. Hur har det gått för er?

  //Elin
   
 6. gingercat
  Medlem · 63 inlägg

  gingercat

  Medlem
  Hej!

  Ursäkta sent svar men vi har varit borta en liten stund från byggvärlden men nu återkommit. Vi kommer snart att skriva med Kungshus och bygga en modifierad Marstrand. Hur har det gått med ert bygge?

  //Elin
   
 7. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Vår byggentreprenör har varit rent utav sagt kass. Säljarna från kungshus har inte varit intresserade av den kritiken , verkar ha samarbete i andra konstellationer med byggfirman så vill helst inte höra våra klagomål. Anebyhus i Åseda helt ok, men de står bara för sin materialleverans, inte entreprenaden.
   
  • Laddar…
 8. gingercat
  Medlem · 63 inlägg

  gingercat

  Medlem
  Vad tråkigt att höra var har ni byggt någonstans, vad heter byggentreprenören? Vad är det som inte har fungerat?

  Men med själva byggsatsen/huset är ni alltså nöjda? Inget som var som ni inte förväntade er med huset?

  Tack för svar!
   
 9. fubar
  Tillbyggare · Nerike · 974 inlägg

  fubar

  Tillbyggare
  En sak jag retar mig på i efterhand är elen. Först kom huset på plats och sedan planerades elen. Det gjorde att vissa saker struntade vi i, några grejer fick de riva upp väggar för att sätta dit uttag.

  Talade med några som skulle bygga samtidigt och de menade att de gör så för att spara in kostnaden för elritningar, man använder standardritning till alla hus.

  I övrigt är huset bra. Känns gediget och välgjort. Tjocka väggar, hör inte bilar på gatan, märker inte av blåst. I vårt förra hus lät det ibland som om man stod mitt på gatan och att det skulle falla ihop när det stormade.
   
  Redigerat 17 jul 2019 11:44
 10. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Så länge ni inte bygger på västkusten med OM- bygg som entreprenör och säljare från kungälv så kommer det nog gå bra. Själva huset är bra konstruerat och håller kvalite. Kungshus tillhör premium serie för Anebyhus och de är måna om att det ska andas viss kvalite. Men som sagt det hjälper ju inte när man har en byggfirma som har en koncept som innebär att man bygger så billigt som möjligt och gömmer byggfusk med fog och smyglister
   
  • Laddar…
 11. gingercat
  Medlem · 63 inlägg

  gingercat

  Medlem
  Hej!

  Tack för ditt svar! Vad kul att du är nöjd med huset. Jag tycker det låter som att de flesta är nöjda med själva husen från kungshus/Anebyhus, det är oftare byggarna man är mindre nöjd med =/ Vad är din erfarenhet av detta? Var har du byggt någonstans i landet? Hur länge sedan? Vilken entrepenadform? Vilket hus?

  Mvh
  Elin

  j
   
 12. gingercat
  Medlem · 63 inlägg

  gingercat

  Medlem
  Så tråkigt att ni har haft den erfarenheten. Vi ska bygga i Stockholm så hoppas på tur och bättre byggare än vad ni verkar ha haft. Jag tycker överlag att det verkar som att många som byggt med Kungshus är nöjda med själva husen och har det strulat någonstans så är det ofta entreprenören. Men ni fick inte mycket gehör/hjälp av kungshus när ni påpekade hur det var med byggarna?

  Vilken entrepenadform byggde ni med? Total eller general? Hade ni svårt att välja?

  Tack!

  Elin

   
 13. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Anebyhus har inte totalentreprenad - man har 2 avtal, ett med Anebyhus, ett annat med byggentreprenör. Oavsett vad säljarna sagt till er så är det alltid generalentreprenad/ delad entreprenad - oavsett vad man kallar det så är det inte totalentreprenad när man bygger med anebyhus. Just därför är man överlag nöjd med Anebyhus eftersom det är inte deras bit som krånglar. Hade vi byggt igen så hade vi inte valt Anebyhus eftersom det hjälper inte att hussatsen är ok, det är mer prisvärt att köpa billigare husmärke och satsa istället på bra byggfirma
   
 14. fubar
  Tillbyggare · Nerike · 974 inlägg

  fubar

  Tillbyggare
  Vi byggde ett Brännö för snart två år sedan.
  Det är som sagt delad entreprenad. Vi har väl lite småsaker att ta upp på tvåårsbesiktningen i höst, men inget större.
  Har dock läst i lokaltidningen om några som hade större problem med byggfirman (samma som vi). Denna byggfirma anlitas tydligen inte längre.
   
 15. gingercat
  Medlem · 63 inlägg

  gingercat

  Medlem
  Jo det är totalentrepenad, vi har nog frågat och fått set försäkrat 10 gånger nu att det bara är ett kontrakt. Vi betalar också 10% extra för det... så nog är det det allt. Frågan är om det är värt det...

  Rent juridiskt blir väl skillnaden att det blir en part att förhålla sig till om något skulle gå fel, men i praktiken har jag hört att man ändå får själv försöka prata och samordna byggarna när problem uppstår. Så vet inte om det kostar mer än det smakar =/
  Jo
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.