Byggahus.se

Bra grejer - tror jag

 1. K
  Medlem Nivå 16
  Har skrivit lite tidigare om strul med nätverk hemma. Det trådlösa har fungerat mindre bra med störningar och låga hastigheter, äpplen som inte ville medan andra prylar fungerade normalt.

  Nu har jag skaffat denna för att ha trådlös TV på bv, men en intressant egenskap är att den fungerar som accesspunkt för 5GHz. Testade att koppla in den på öv i ett nätverksuttag, inte för att ha till TV utan kollade bara om den gick att koppla upp sig mot. Och det lyckades, med väldigt bra hastighet (över 60M av 100). Tittade på strömmad video och det gick utan avbrott.

  Prylarna har egna adresser och egna lösenord, bara att knappa in och köra. Håller tummarna för att detta är den definitiva lösningen ;)
   
 2. A
  Medlem Nivå 3
  Bor du i ett tätbebyggt område? Kan det vara så att du har grannar runt om som alla har egna trådlösa nät? I så fall kan de vara så att det ligger många nät på samma kanaler och stör varandra. I 2,4 GHz bandet finns bara 3 ej överlappande kanaler.

  I 5 GHz bandet finns det hela 23 ej överlappande kanaler och det är dessutom mycket mindre apparater som opererar där Så det är helt enkelt mindre risk för störningar.

  Hoppas din lösning fungerar för dig även framöver. =)