Byggahus.se

Bolån tips.

 1. V
  Medlem · 117 inlägg

  VetarN

  Medlem
  Hej,

  Bankerna har ju börjat smyghöja på en helt annan nivå än tidigare.. man prutar rabatt sen höjer de listräntan i oligopolstil.. omvärlden är likadan men räntan för korta bindningstider höjs men långa sänks.

  Men, till saken, vi e ett ungt par, högt belånade, i sthlm, säg att vi har en lön kring 1,6-1,8 milj per år! Ett lån på 3,7 och ett hus värt kring 5 miljoner. Vi har goda tillgångar för att vara 30 men av någon anledning får vi inte ner räntan. 1.61 har vi nu. Någon som kan tipsa om bank som kan se att vi är bra kunder. Vi har toksäkra jobb och allt sånt. Är det vår belåningsgrad som förstör allt?

  tack för tips
   
 2. Appendix
  Husägare · Roslagen · 2 682 inlägg

  Appendix

  Husägare
  Belåningsgraden är den stora faktorn vad gäller att få ner räntorna som jag försått det.

  Har ni så bra lön är det ju bara att aggressivt amotera ner under 60% belåning sen kan ni smyga in på:
  https://www.landshypotek.se/rantor/bolan-rantor/

  OM ni har så höga inkomster kommer banker säkert att ge er bra deals om ni blir helkunder. Dvs lönekonto, sparande och pension i banken. Men det känns otroligt att ni är två runt 30 med 75.000 var i månadslön. Det är säkert det bankerna reagerar med på. Är inkomsterna provisions/bonusbaserade till stor del så är även det en riskfaktor :)

  (Jag är ensam och har betydligt lägre lön än vad ni har och har 1,14 i ränta)
   
  • Laddar…
 3. J
  Husägare · Saltsjö-Boo · 792 inlägg

  jocke31

  Husägare
  Om du går in på SBAB så får du en ränta på 1,49 med dina uppgifter ovan - utan någon förhandling. Och om ert hus har energiklass A, B eller C får du ytterligare 0,05-0,1 % lägre ränta med deras gröna bolån.
   
 4. S
  Medlem · 83 inlägg

  SpjuteViking

  Medlem
  Belåningsgraden är väl inte förfärligt hög. Jobbar ni i konjunkturkänsliga verksamheter? Har ni en aktiv dialog med er bank? Har ni andra skulder? Ni bör väl kunna komma ner ytterligare några tiondelar?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.