Bo i husvagn under byggtiden ?

1k läst  26 svar

 1. R
  Nybyggare Nivå 2
  Hej,

  Vi ska snart börja bygga vårat hus. Grejen är att vi har sålt vårat hus och ska flytta ut härifrån den 2a september. Vårat nya hus ska beräknas vars klart omkring mars/april 2020.

  Där vi bor är utbudet inte det bästa gällande lägenheter förutom i områden man absolut inte vill bo med sina barn i, har hittat en lägenhet som skulle funka men som skulle kosta oss 11900kr i månaden , men då funderade vi på eftersom det gäller bara ca ett halvår vi Behöver mellan boende så funderade vi på att istället köpa en större husvagn att bo i under tiden ,
  Någon med erfarenhet ? Dum idé ? Bra idé ? Skulle vi bo i den skulle vi spara cirka 10 000kr i månaden istället för att bo i lägenheten.
  Vi har två barn 1 och 6 år gamla.
   
 2. K
  Medlem · Nivå 6
  Har en granne som gjort något liknande med tre ungar.
  Det går naturligtvis att genomföra men var beredd att testa gränserna för var ert äktenskap klarar av.

  Det är rätt mycket bättre att bo i husvagn på sommaren jämfört med vintern .
   
 3. R
  Nybyggare Nivå 2
  Ja vi är införstådda med att det kommer bli en del prövningar , och vi kände väll lite som så att man kanske ska pröva ? Det värsta som kan hända är att det inte funkar och man kan då i så fall ta tag i ett annat boende.
   
 4. yonna
  Medlem · Nivå 14
  Kolla med Hemmakatten. De
  bodde en vinter i gammal husvagn på tomten ... med utedusch ... under husbygget. Utan barn visserligen!
  En stor fördel är att man har koll på bygget, speciellt om man bygger i egen regi.

  Idag finns det väl flotta husvagnar "American Style" som kan jämföras med mindre fritidshus. Antagligen dyra att hyra men för er del är det ju inte under turistsäsong.
   
 5. R
  Nybyggare Nivå 2
  Tack för tipset!
  Ja husvagnen vi tänkte köpa har allt man behöver i sig , men tänkte ha den på en camping så man har ett service hus att nyttja.
  Vi tänkte inte hyra för då kunde man lika gärna bo i lägenhet. Utan den vi tänkte köpa ligger ute för specialpris dessutom då återförsäljaren slag asfaltera om och behöver tömma ”lagret” och när bygget är klart så antingen behåller vi vagnen eller säljer den , då får man praktiskt taget tillbax pengarna och bott nästan gratis under byggtiden just för att den är så pass nedsatt i pris tillfälligt.

  Grejen är ju att campingen ligger då fem minuter ifrån husbygget och då min sambo bygger det själv och har hand om allt så är det ju också närmare för honom. Det tänkte vi skulle vara smidigt.
   
 6. Fulkemisten
  Husägare · Nivå 10
  Är campingen öppen på vintern? Ett annat alternativ kan ju vara att om campingen har stugor så borde en sån om den går att hyra över vintern kosta nästan gratis.
  Ni måste väl även ha någonstans att mantalsföra er också. Tror inte man får vara skriven på en camping?
  Annars är det väl bara att köra. Om man står ut med att bo i husvagn över vintern. Troligen ingen lek...
   
 7. R
  Nybyggare Nivå 2
  Ja campingen har öppet året om , och nej stugorna kostar då Cirka 150kr natt om ja inte minns fel så alltså 4-5 tkr i månaden ,
  Plats för husvagnen kostar 4800kr för september till mars
  Alltså nästan cirka 700kr i månaden om man slår ut det sen kostnaden för husbilen + el mm så skulle vi landa på 3500kr i månaden istället ..
  tänkte mer prisvärt och kul o passa på att spara mer pengar än vanligt istället för att punga ut nästan 12 tkr för en lägenhet vi ska ha i ett halvår ...

  Beror väll kanske också på hur bra husvagnen är isolerade och värmesystem ?

  Ja vi har ett ställe vi kan skriva oss på då i så fall och sen tänkte vi hyra postbox.
   
 8. M
  Husägare · Nivå 6
  Det kanske funkar så länge alla är friska och glada, men hur kul blir det när kräksjukan slår till en vecka efter att du halkat och brutit handleden? Hade det varit över sommaren hade oddsen varit bättre.
   
 9. R
  Nybyggare Nivå 2
  Ska man alltid tänka på det sättet att nej men det kan vi inte göra för jag kanske bryter handleden skulle man inte våga göra mycket ?

  Nej men vi kan inte bygga ett hus för sambon kanske ramlar och bryter foten ...  Och som sagt funkar det inte så kan man flytta då ..
  Sökte mest råd och tips ifrån någon som hade gjort så inte lite halv dryga kommentarer..
   
 10. Darling McFluff
  Trädgårdsfixare · Nivå 8
  Hur är det med regler angående att ställa en husvagn på sin tomt för att bo i, kolla det!
   
 11. R
  Nybyggare Nivå 2
  Vi ska inte ha den på tomten utan på en camping fem minuter bort
   
 12. R
  Nybyggare Nivå 2
  Och skulle vi välja att ha den på tomten så får man ställa tillfälligt under byggtiden...
   
  • Laddar…
 13. Fulkemisten
  Husägare · Nivå 10
  Nä men jag tror det funkar, rent isoleringsmässigt så är väl en husvagn rätt kass men jag vet kompisar som campat en vecka i Sälen och åkt skidor. Man fryser inte ihjäl.
  Betalar ni för el eller ingår det? Se till att ni får ett par säkringar så att ni kan köra element/värmefläkt ordentligt. Har ni ett förtält så kan man om det blir en mild vinter värma upp det och vara där också. Framförallt kan man få ut och bort saker som man inte vill ha inne i vagnen tillfälligt.
   
  • Laddar…
 14. yonna
  Medlem · Nivå 14
  Jag tycker det är en lysande ide! Kan man spara 5.000/mån är det väl värt. Det blir en upplevelse även för småttingarna. Vi glömmer lätt bort att de normalt är mycket formbara. Kör på!
   
  • Laddar…
 15. Fulkemisten
  Husägare · Nivå 10
  Sen får ni väl iofs lägga på kostnaden för att magasinera möbler och annat. Shurgard för ett helt hus går nog på minst 3000 i månaden och då får man stapla duktigt. Eller har ni någonstans ni kan ha lösöre?
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: