Byggahus.se

Bilder på din snickarbo

 1. W
  Medlem · 373 inlägg

  woodrat

  Medlem
  Hejsan , tänkte försöka få Er alla att bidra med lite bilder och därmed ideer på hur man planerar sin snickarbod eller verkstad. Hoppas Ni nappar och själva greppar kameran och tar lite bilder som Ni sedan klistrar i tråden!
  Här kommer iallafall mitt bidrag. Samtliga skåp och byrån är hemmabygge - billigt och ibland måttanpassat!
  Börjar få ordning på verktygskrokar etc. men det tar sin lilla tid. Försöker måla med ljus färg - helst vitt så att jag kan få lite "ljusterapi" under vinterhalvåret!
   
  • Laddar…
 2. P
  Medlem · Hallands län · 2 463 inlägg

  Pysslarn

  Medlem
  Snyggt och prydligt! Avundas dig ordningen – är inte i närheten får jag erkänna. Hoppas du får rikligt med "ljusterapi" i vinter!

  MVH
  Ronnie
   
 3. bax
  Medlem · Härliga Härjedalen · 2 297 inlägg

  bax

  Medlem
  Tusan vad jag blir avundsjuk på alla dina skåp och lådor.
  Hos mig är det ett enda dammsamlande på hyllor. Ännu skall tilläggas, jag jobbar på saken.

  Skall försöka få till nån bild.
   
 4. phl
  Medlem · Skåne · 7 143 inlägg

  phl

  Medlem
  --Woodrat:
  Stilig som bara attan. Har fortfarande själv inte funnit tiden till att inreda min lilla verkstad men grubblar mycket över upplägget på utrymmet. Jag är lite nyfiken på din hemmabyggda lådhurts, hur har du gjort lådorna? Är det vanliga lådor som sitter på expansionsbeslag? Vad är det för handtag?
   
 5. V
  Medlem · Halland · 4 002 inlägg

  verktygsgurun

  Medlem
  Grymt snyggt ! sån ordning gillar jag...Skall bara göra badrummet färdigt först, sen skall jag börja i mina verkstäder. skicka in mer bilder!! Jag vill ha inspiration !
   
 6. Daniel_N
  Moderator + Youtuber · Skåne · 8 348 inlägg

  Daniel_N

  Moderator + Youtuber
  Roligt att få se! Fler bilder från fler snickarbos efterlyses. Tyvärr har jag själv ingen snickarbo...än...blir bilder när det kommer.
   
 7. bygga_bo
  Medlem · Skåne · 2 315 inlägg

  bygga_bo

  Medlem
  Verkar som att du har klart för dig hur man skall prioritera saker o ting här i livet... badrum i singularis och verkstad i pluralis ;)

  Bra initiativ av woodrat att starta denna tråd! Jag står också i begrepp att inreda min snickarboa och all inspiration är välkommen.
   
 8. P-plats
  Medlem · Västra Götaland · 2 273 inlägg

  P-plats

  Medlem
  Tummen upp!
  Själv vill jag inte lägga upp bilder på mitt och då fattar ni hur det ser ut! ;)
   
 9. phl
  Medlem · Skåne · 7 143 inlägg

  phl

  Medlem
  Preussisk ordning och väldigt dyra och stöldbegärliga maskiner? =)
   
 10. W
  Medlem · 373 inlägg

  woodrat

  Medlem

  Kul med respons

  Hej igen! Kul att de flesta tyckte jag hade fint i min snickarbod. Jag försöker , som de flesta kanske noterat, ha full koll på mina verktyg och ha dörrar,luckor och lådor i mängder helst i ljus /vit) färg. Tanken är att det skall gå lätt att dammsuga av hela utrymmet utan en massa dammfällor och att jag också skall ha en bestämd plats för varje pryl = lättstädat och rationellt när jag snickrar och då det skall plockas undan.

  Det finns ju en massa olika färdiga lådor/skåp/ förvaringssystem att köpa men antingen kostar de skjortan eller så är de av undermålig kvalité därför blev det till att tillverka själv, kul och lärorikt.
  Hurtsen är tillverkad av Byggmax 60 cm hyllplan (bänkskivan och de fasta mellanväggarna), lådorna är tillverkade av 12 mm spånskiva och handtagen är tillverkade av trälister. Allt limmat och skruvat för max hållbarhet. Lådorna är monterade i Biltemas expansonsbeslag. När det är ett helt gäng av tex. lådor så blir det dyrt om man skall köpa t ex färdiga handtag eller expansionbeslag av annat märke än Biltema. Men....allt har hittills fungerat klanderfritt och om jag skulle bygga om idag igen så skulle hurtsen se likadan ut.

  Tack för all feedback och när jag gör ytterligare förbättringar i boa så kommer det nya bilder. Ta nu och fatta mod Ni andra och posta lite bilder från just Er snickarbod!
   
 11. phl
  Medlem · Skåne · 7 143 inlägg

  phl

  Medlem
  Får väl gå ner i morgon och ta någon bild på misären =)
   
 12. gwyrlim
  Medlem · Västerbotten · 305 inlägg

  gwyrlim

  Medlem
  Här kommer 2 bilder av min snickarbod. Jag har en bit kvar till Woodrats boda men jag kommer nog dit en dag. Vet inte om det kan ge så mycket idéer men någon kanske har några idéer att ge mig. Det är ena halvan av ett dubbelgarage och jag ska snart fixa en vägg i mellan delarna och sedan få ihop rörsystemet till spånsugen. Sen ska jag börja snickra lite också. Och det är ny städat, det är säkert.
   
 13. Cheesus
  Medlem · Dalarna · 1 148 inlägg

  Cheesus

  Medlem
  Wow.

  Hos mig ser det ut som om någon slängt in en handgranat...jag skäms jämnt inför mig själv när jag hittar maskiner som jag glömt bort och köpt dubletter av för att jag inte har ordning på grejerna. Hur sjukt är inte det?

  Dessutom inga billiga grejer....slarvig.

  I varenda verktygssats saknas 13 mm hylsor. ...var försvinner de??
   
 14. Rund_skruvad
  Medlem · Uppsala · 721 inlägg

  Rund_skruvad

  Medlem
  Jag har det problemet också! :)
   
 15. Immobil
  Medlem · Blekinge · 10 194 inlägg

  Immobil

  Medlem
  Inte jag, eftersom jag har ett överskott av 13-hylsor. Kanske är de era? :rolleyes: :D
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.