Byggahus.se

Belysning vardagsrum

 1. J
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Är det någon som kan berätta om ett bra upplägg för belysning i ett ganska stort vardagsrum? Har en matrumsdel med matsalsbord för sex personer, och en "loungedel" med soffgrupp och kamin. Jag vill ha möjlighet både till städbelysning och mysbelysning, men hur ska man lägga upp det?
   
 2. S
  Medlem Nivå 2
  Väldigt svårt att resonera utifrån bara en beskrivning så här. hade ju varit lättare om du fick upp lite bilder. Har du många fönster t.ex?
  Ett generellt råd för att uppfylla ditt sista önskemål kan väl kanske vara att önska sig en dimmer i julklapp?
   
 3. J
  Medlem Nivå 4
  Vi håller på att installera spottar i våra fönster som går till golvet(6st) med dimmer, detta skall stå för mysfunktionen. Detta kompletteras med en takskena som kan bestyckas med valbart antal belysningarmaturer, då mest för "städbelysning" initialt.
   
 4. T
  Medlem Nivå 2
  Kombinera downlights (infällda eller utanpåliggande) med en snygg pendel över matsalsbordet, kanske en pendel över loungedelen och några bra och välplacerade spotlights för att lysa på t.ex. tavlor och annat fint. Sen kan du ju lägg atill nån snygg golvlampa och bordslampa om så känns rätt. Se till att tänk igenom gruppindelningen så att belysningen går att variera och kan skapa olika rum i rummet.