Byggahus.se

Avstånd skruv gipstak

 1. Napalmisch
  Hobbysnickare Nivå 1
  Har ett lätt lutande tak på förråd. Har spikat upp 28x70 läkt cc30 i takstolarna. Kör 12,5 mm gips med 900 mm i bredd. Dessa kommer jag sätta på TVÄREN.. läste nånstanns att gips i tak skulle sitta med skruv min 200 mm mellanrum vid kant på skivan. Jag fattar inte hur detta ska gå till då CC är 30 för gips i tak? På kortsidorna går det ju bra då dessa hamnar på läkt men långsidorna har ju endast läkt cc30. Och sist, vad ska jag köra med för avstånd i övrigt på skivan. Kör med 32 mm gipsskruv.

  Tacksam för svar.
   
 2. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 21
  Eftersom du vänt skivan på fel håll blir det ju svårt att hålla rekommenderat avstånd. Gör så gott det går av det bara.
   
 3. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  ...eller ge fasen i att sätta gipset på tvären. Det blir inte bra.
   
  • Laddar…
 4. Napalmisch
  Hobbysnickare Nivå 1
  Uppfattat :D Anledningen till just tvärplacering är av att jag inte kommer behöva skarva något. Endast kapa till skivorna till 207 och skruva upp. Såg även på Norgips hemsida att det verkar vara okey att sätta på tvären. Men kanske bör tänka om och köra på längst med ist. Tack för input.
   
 5. Napalmisch
  Hobbysnickare Nivå 1
  Ja jag trodde inte det riktigt spelade någon roll vilken riktning man valde. Mer vad som passar/tycke och smak liksom. Jag gör det av att jag då slipper skarva kortsidorna då förådet avståndet är kortare än skivan.. lathet typ. Vad tror du är lämpligt skruvavstånd på varje läkt? 15/20 cm mellan varje?