Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Avslutad: Skapa eget kretslopp med kompost

 1. Annelie Hultberg
  Lägenhetsfixare · Skåne · 241 inlägg

  Annelie Hultberg

  Lägenhetsfixare
  greenmully-forum.jpg

  Visste du att ungefär hälften av våra hushållssopor är komposterbara? Slutprodukten i en kompost blir näring och mull att använda på olika ställen i din trädgården och i krukorna i ditt hem. Den här veckan kan du vinna en kompostbehållare som rymmer hela 360 liter. Greenline Mully är en varmkompost som gör att du kan kompostera året om, den fungerar ner till -15°. Du fyller på med avfall genom ett lock på ovansidan och tömmer ut jorden genom att ta bort sidan på komposten.

  Värde 1 200 kr

  Så här tävlar du:
  Besvara frågan nedan samt motivera varför just du ska vinna en kompost från Greenline, i ett inlägg längst ner i den här tråden.
  Fråga: Vad heter tekniken som gör att det går att kompostera även i minusgrader?
  Svaret hittar du här: Greenline

  Vinnaren utses fredagen den 8 oktober.
  OBS: Kontrollera gärna att den adress du angett på din profilsida fortfarande stämmer.
  Vi förbehåller oss rätten att utse en ny vinnare om vinnaren ej kunnat nås inom två veckor.
  -----------------------------------------------
  Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vi tackar Greenline för att de sponsrar den här tävlingen.
   
  • Laddar…
 2. N
  Medlem · 71 inlägg
  Svar: Warmtec
  Motivering: Vår nuvarande kompost ingick när vi köpte huset för elva år sedan. Luckan på framsidan trillar av hela tiden och bottnen har förstörts men den används ändå. Nu har vi precis byggt ut huset och en stor del av trädgården är uppgrävd/uppkörd av maskiner. Vi är snart i startgroparna för att få lite ordning på det hela och göra några odlingsbäddar och annat. Att då kunna kompostera på ett vettigt vis och få bra och gratis näring till grönkål, tomater och potatis vore toppen!
   
  • Laddar…
 3. B
  Medlem · 237 inlägg

  bellman83

  Medlem
  Warmthtec


  Då lokala sophämtningskollektivet inte längre säljer matjord tillbaka till kompostörerna har jag sen nåt år tillbaka bara komposterat lågenergilampor, kvicksilvertermometrar och halvfulla klorinflaskor i deras insamling.

  Vinner jag denna kan jag sälja den.
   
  • Laddar…
 4. LenaSuzanna
  Husägare · Stockholm · 94 inlägg

  LenaSuzanna

  Husägare
  Warmtec™ är namnet för den tekniken.
  Äntligen har tiden kommit där jag har tid för trädgård, plantor etc. Kanske min silvertejpsförsedda och trasiga kompostbehållare kan få bytas upp till ny version!!!
   
 5. T
  Medlem · 7 inlägg

  Thea Schweizer

  Medlem
  Warmtec är svaret :)

  Sambon och jag har länge letat efter en kompost då vi vill leva så hållbart som möjligt. Och vilket bättre system finns det när man köper lokalt och kan ge tillbaka till jorden lokalt?
   
 6. K
  Medlem · 4 inlägg

  Karl-Gustav

  Medlem
  Warmtec™tekniken är svaret!
  Vi har komposterat ute i mänga år där försök med dike/grävd grop/träram har använts! Men då vi har vinter halva året så är resultatet inte så bra!
  En Mully på 360 l skulle göra kompostering både bättre och roligare!
   
 7. A
  Medlem · 2 inlägg

  agge19

  Medlem
  Svar:Warmtec
  Om jag vinner vill jag överraska min dotter med den. Hon har ett stort intresse för att försöka leva så miljövänligt som möjligt, men eftersom hon håller på att renovera huset hon köpt, tror jag inte att hon riktigt prioriterar en kompost just nu
   
 8. J
  Husägare · 10 inlägg

  Jimpa.a

  Husägare
  Warmtec™ Kallas den.

  Bor på landet med goda möjligheter att kompostera. Försöker leva hållbart och sorterar alla sopor så gott det det går. Har tittat på att skaffa kompost för att kunna minska transporter och dessutom skaffa mig egen jord till trädgården på samma gång. Tyvärr är systemet dyrt och krångligt. Skaffa komposten kostar pengar, söka tillstånd kostar pengar, när man väl har komposten och kommunen ska hämta det gamla sorteringskärlet så kostar det också pengar. Samhället är helt enkelt inte anpassat för att det ska vara lätt att vara hållbar. Att vinna komposten hade varit en god hjälp på traven.
   
  • Laddar…
 9. P
  Medlem · 15 inlägg

  Persika

  Medlem
  Svar: Warmtec

  Vi har inte förens denna sommaren haft något intresse för odling men sen vi skaffade vårt första växthus i somras så exploderade det. Ett till är beställt och vi har börjat förbereda en yta för utomhusodling! Det vi dock saknar är en kompost!
   
 10. Sofli032
  Medlem · Ransta · 1 inlägg

  Sofli032

  Medlem
  Svar: Warmtec™tekniken
  Motivering: När vi flyttade in i huset för tre år sedan var det första jag tänkte att vi skulle köpa en varmkompost. Jag odlar så mycket jag orkar, potatis, morötter, paprika och perenner bland annat, med två små barn springandes kring mina ben (3 år och snart 5 år). En kompost skulle komplettera vårt odlande då vi skulle kunna skapa vår egen näringsrika jord och det vore fint att lära barnen om kompostering och jordens kretslopp.
   
 11. A
  Byggnovis · Uddevalla · 2 inlägg

  AnnCBN

  Byggnovis
  Jag skulle ge den till min dotter som blev husägare igår. Att genast börja med varmkompostering är en bra start på villalivet! Säger mamman som har komposterat och odlat med kompostjord sedan jag och min man köpte radhus 1991.
   
 12. K
  Medlem · 5 inlägg

  Kalle10

  Medlem
  Hej
  Det heter Warmtec.
  Varför jag vill vinna, är att den skulle passa utmärkt på vårt sommartorp. Där skulle det bli ett bra tillskott i vår odling.
  Mvh
   
 13. S
  Medlem · 1 inlägg

  Skrotokorn

  Medlem
  Hej,
  Warmtec kallar ni tekniken.
  Jag komposterar allt hushållsavfall och har så gjort sedan 2009 men bara under vår,sommar och höst. Skulle verkligen behöva en rejält isolerad kompostbehållare så jag även kan kompostera på vintern. Även idealiskt att ha två med tanke att de kan användas växelvis för bästa effekt.
  Hoppas att fru fortuna är med på komposttåget ;-)
  Mvh Stefan
   
 14. K
  Medlem · Västmanland · 63 inlägg

  Korsfarare

  Medlem
  Warmtech heter tekniken.

  Vi har bott i ett villaområde på landet i sex år men ännu inte fått till en bra kompostering. Gjorde ett försök med kompostgaller, men det blev bara en ogräsodling av det. Nu slänger vi bara allt komposterbart och det gör lika ont varje gång. Vi har två barn som jag skulle vilja lära om naturens kretslopp och då behöver jag en ordentlig kompost. Feta kompostmaskar att meta med och kraftfull jord till växterna är en sån där trevlig bieffekt av kompost som jag saknat så länge.
   
 15. M
  Medlem · Västra Götaland · 10 inlägg

  membrane

  Medlem
  Den heter Warmtec™
  Vi behöver en rejäl varmkompost som ersätter vår "vackert-vaders-kompost". Halva året går komposterbart till soporna när temperaturen sjunker men med Warmtec™ skulle vår kompostering ske året runt!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.