Byggahus.se

Avslutad: Såga som ett proffs med Bosch Blå Sänksåg

 1. H
  Medlem Nivå 2
  Svar: den är i kortaste laget, 1,6 m.

  Vore ju guld värt att få en extra julklapp.
  Julen är alltid blå kan en hobbyman som jag tänka då :)
   
 2. ådal
  Renoverare · Nivå 8
  1,6m

  Har länge velat att börja snickra enklare möbler och andra projekt, men som student har pengarna alltid gått till annat. Den här maskinen med den ljuddämpade sågklingan skulle även vara toppen då allt arbete skulle ske i min lägenhet! :)
   
 3. D
  Medlem Nivå 1
  Skenan är 1.6 meter lång

  En katt bland hermelinerna...

  Min gula Dewalt DWS520 lyser som ett varningsljus bland alla mina blå maskiner. En stor GCM 12 på ena sidan och ett antal blå skruvdragare på andra sidan. En GOP multicutter i lådan ovanför och för ett par månader sedan blev det ännu värre då Dewalten inte ens har den längsta sladden när senaste blå maskin, en GBM6RE, införskaffades. Hans enda vän, en gammal NiMh 14,4V skruvdragare gav upp för några år sedan och sedan dess står han där ensam i sin gula prakt... Det bästa för alla är att han får ett nytt liv hos en sann Dewalt-samlare :heart:

  Så vinner jag kommer jag skänka den gula till den som bäst behöver en och bor inom rimligt avstånd från mig!
   
 4. K
  Medlem Nivå 1
  Svar: 1,6 m

  Motivering: är husägare sedan 1,5 år och listan på projekt är lång (ny altan, staket, garderober osv). Med två små barn (2,5 respektive 0,5 år) är det nödvändigt att ha hjälpmedel som snabbar på projekten för att de verkligen ska bli av. Att jobbet dessutom skulle utföras med bibehållen, eller snarare bättre, resultat jämfört med dagens manuella sågning är ju en helt fantastisk bonus.
   
 5. mattetvilling
  Renoverare · Nivå 18
  Svar: 1,6 m

  En ny sänksåg skulle göra att man får lite fart på projektet igen och äntligen kan uppdatera sin projektsida på Byggahus ;)
   
 6. J
  Medlem Nivå 1
  Svar: 1,6 m

  Vore ju riktigt grymt att i framtiden kunna såga ngt rakt istället för att som idag ha gett upp och börjat beställa rätt mycket färdigsågat för hemmaprojekten.
   
 7. L
  Medlem Nivå 1
  Svar 1,6m

  Med en sänksåg skulle det bli lätt att passa in inredning i ett hus som är snett!
   
 8. Henrik Halmstad
  Medlem Nivå 1
  Styrskenan är 1,6 meter lång.

  Tänk att få stå
  Med en Bosch som är blå

  precis som ett ”pro”:
  Let’s give it à go!

  Inte regla och tvinga
  Bara sänka sin klinga

  Så i skivans mitt
  Man lägger ett snitt

  Och med det lyckliga flinet
  Skänker ett tack till Proffsmagasinet!

  Mvh Henrik
   
 9. B
  Medlem · Nivå 8
  Svar: 1,6m

  Har ett Kity kombi-kit med lite olika maskiner som är monterade på ett bord, tar upp ca 2,5x1,5m golvyta. Då det är trångt i garaget finns det aldrig plats att dra fram hela altet när man behöver. Pga detta har mina drömmar och planer på att snickra lite enklare möbler blivit grusade, att premiären kostade en fingertopp gör nog sitt till också. En sänksåg skulle ge mig mod att sälja maskinerna då jag med lätthet skulle klara de klyvningar jag behöver göra. Som bonus skulle sambon jubla om jag sålde Kity-kombon...
   
 10. F
  Medlem · Nivå 8
  Svar 1,6 m

  Jag har under många år tillverkat många utav mina egna möbler i min pappas fina snickeri men då han är flera år förbi pensionsåldern och ska avveckla verksamheten så har jag insett att jag måste skaffa mig egna verktyg. En sänksåg med styrskena är mycket mångsidig och det finns inget bra alternativ till en sådan kombination om man inte ska ha en stor justersåg som jag då är så bortskämd med att ha haft tillgång till. Blå Bosch är bra verktyg, önskar jag vinner så jag kan fortsätta mina möbelprojekt.
   
 11. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Svar 2
  Jag har trånat länge efter en sänksåg.
  Har 12 Mdf skivor som behövs precisionssågning på, och alla som sågat mdf vet att det dammar så in i bomben mycket.
  Turat detta verktyg från Bosch är smidigt att använda inomhus tack vare effektivt dammutsug och så är det en ljuddämpad sågklinga som är otroligt bra för att inte störa grannar.
  Har också ett projekt med säkerhetsskydd på en balkong i akrylplast och denna maskin har varvtalsinställning som gör att det går att skära detta material.
   
 12. L
  Medlem Nivå 6
  Svar 1,6 m

  OJ! Detta är verktyget jag drömt om! Vi bygger en husbuss med basen från en gammal länsbuss. Vi har en väldig tajt budget, och hade tänkt återanvända aluminium skenor, plastskivor mm.
  Sen är det förstås ändå många och långa skivor för väggar, bänkar mm där precision blir mycket avgörande.

  Jag såg framför mig vassa snea kanter på alu-skenorna, och att jag i slutändan skulle bli en expert på spackel efter att ha tätat alla glipor där jag sågat snett....
  Klarar detta verktyg vad det lovar, så skulle jag bli överlycklig att få chansen att ge den en rejäl utmaning!
   
 13. J
  Medlem Nivå 2
  Alternativ 2: 1.6 m

  När vi senast renoverade sågade vi till många reglar för hand, och jag insåg då att jag verkligen behöver maskinell hjälp för att få det rakt. Min statistik är inte bra, jag sågar snett i 90 % av fallen. I snitt.
   
 14. Annelie Hultberg
  Administrator Nivå 6
  Oj, så här många svar och motiveringar har jag aldrig varit med om förut! Det är tydligt att bra verktyg är nödvändigt och viktigt för alla som renoverar och fixar själva. Veckans vinnare blir larka742, som håller på med ett bygg/renoveringsprojekt jag inte heller stött på tidigare, en inköpt gammal länsbuss ska bli en husbuss! Det låter väldigt spännande, motiveringen lyder: "Jag såg framför mig vassa snea kanter på alu-skenorna, och att jag i slutändan skulle bli en expert på spackel efter att ha tätat alla glipor där jag sågat snett.... Klarar detta verktyg vad det lovar, så skulle jag bli överlycklig att få chansen att ge den en rejäl utmaning!" Det ska bli roligt att följa det här projektet på Forum. Grattis larka742!
   
 15. S
  Medlem Nivå 1
  Grattis larka