Byggahus.se

åskskydd

 1. E
  Medlem · 4 191 inlägg
 2. Johan Gunverth
  Diversearbetare · 8 163 inlägg
  Ännu bättre är att faktiskt installera det. ;)
  Annars är sommaren bästa tiden att ha ett fungerande åskskydd. Efter semestrarna har vi alltid högvis med datorer med åskskador på serviceavdelningen.

  Typ1, 2 och 3 bör väl motsvara grov-, mellan- och finskydd? Som finskydd kan jag annars rekommendera APCs grenuttag som har en medföljande försäkring som täcker skador på 20.000 €. Om man fyller i och skickar in formuläret vill säga.
   
 3. Rrrrr
  Medlem · 4 880 inlägg
  Försäkringsbolagen brukar inte gilla sådana där grendosor med inb. åskskydd. De skyddar apparaten mot åska, men börjar sen att brinna och tar med sig hela huset i lågorna.. Så kanske inte så värt :)
   
 4. pefo
  Medlem · 2 810 inlägg
  Det är väldigt vad allting brinner i din värld! :)
   
 5. Johan Gunverth
  Diversearbetare · 8 163 inlägg
  Det beror nog på fabrikat. APCs variant är rätt stöddigt byggd. Hur som helst är det ett finskydd som skall kompletteras med mellan- och grovskydd.

  Mitt försäkringsbolag (LF) gillade det i alla fall. Har numera 0:- självrisk på åskskador och LF betalar rubbet som har gått sönder (jaja, värdeminskning, ja vet). Även ominstallation av ev. förbrukade grovskydd.
   
 6. Rrrrr
  Medlem · 4 880 inlägg
  Jag har blivit uppskrämd av försäkringsbolag på diverse kurser/föredrag :)
   
 7. pefo
  Medlem · 2 810 inlägg
  Jo, försäkringsbolagen vill ju helst att man duschar utomhus och på sin höjd har en läslampa ansluten till elen. :rolleyes:
   
 8. mycke_nu
  Medlem · 12 285 inlägg
  Nu när Skanova plockar ner kopparnätet här på landsbyggden slipper vi i alla fall teleskydden.. Frågan är vad som skyddar oss mot Telia..
   
 9. pefo
  Medlem · 2 810 inlägg
  Vitlök? :D
   
 10. mycke_nu
  Medlem · 12 285 inlägg
  :D:D