Byggahus.se

ARN och TH ...?

 1. E
  Medlem · 99 inlägg

  emerson

  Medlem
  Är det någon som dragit igång ett case med allmänna reklamationsnämnden i samband med husbygge..??


  Efter våra utbrott på Trivselhus har vi väl noterat att dom aldrig gjort något fel,, någonsin,, på den här planeten i alla fall..,,, Så har vi haft kontakt med dels grannar, dels folk här i forumet och nu även med konsumentvägledaren som gått igenom vårt ärende och vad som hänt och hur,etc,,,.. Hennes rekommendation var helt klart gå vidare med ARN.

  Så,, nyfiken,, en myndighet som skall vara på konsumentens sida låter ju bra,, men,, ,det är ju fortfarande en myndighet......??...!!...??

  Någon med feedback om en sådan process.??

  Tackar,
   
 2. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: ARN och TH ...?

  Att föra en "process" i ARN är, anser jag, ett bra alternativ till att stämma inför domstol och riskera att förlora och få betala motpartens, och sina egna ombudskostnader.

  Det finns en speciell blankett som man kan erhålla genom konsumentvägledarna eller direkt från ARN.
  Man får beskriva sin version av vad som hänt och styrka denna med skriflig dokumentation och ange det yrkande man har. Man måste vara tydlig och fullständig. All handläggning är skriftlig.
  Motparten måste lämna in sitt skriftliga svaromål.

  ARN tar efter genomgång av inläggen, eventuellt efter begäran om komplettering, ett beslut i ärendet. Detta beslut, som kan ta flera månader att få, är en rekommendation som inte kan överklagas.
  Skulle beslutet falla till företagarens nackdel och denne inte följer detta hamnar företaget så småningom på ARN:s "svarta lista" som publiceras i konsumentverkets tidning Råd och Rön. Parterna kan dock hänskjuta tvisten till allmän domstol om man anser att ARN:s beslut är felaktigt. Då är man inne i samma procedur som vid stämning.

  Jag anser inte att man skall se ARN som en myndighet utan som en neutral instans som tar ställning i en tvist på ett ganska enkelt sätt utan kostnad för parterna. Man måste dock vara tydlig och fullständig i sin anmälan så att man inte blir missförstånd eller missar något.
   
 3. E
  Medlem · 99 inlägg

  emerson

  Medlem

  Re: ARN och TH ...?

  tack för info'n,,
  kan nog vara värt att ge sig på väderkvarnarna...!!

   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.