Byggahus.se

Allt om pizza

  1. FredrikR
    Tidsoptimist · Dalarna · 10 470 inlägg

    FredrikR

    Tidsoptimist
    Ingen kavel här heller, funkar på bakbord eller bakduk också. (y)
     
    • Laddar…
  2. fgo
    Husägare · Dalarna · 2 058 inlägg

    fgo

    Husägare
    Precis. Någon pizzajonglör är jag inte.
    Brukar platta ut den från mitten och utåt.
    Sen drar jag den över knogen för att få till det sista.
    Men spara ca 1cm längst ut på "cirkeln".
    (Väldigt sällan jag får till en perfekt cirkel)
     
  3. T
    Medlem · Stockholms län · 652 inlägg

    TowaTei

    Medlem
    Samma här, drar alltså ut degen (först på bakbord sedan i luften(. Använd aldrig kavel.
     
    • Laddar…
  4. Karlia
    Medlem · 2 055 inlägg

    Karlia

    Medlem
    • Laddar…
  5. fgo
    Husägare · Dalarna · 2 058 inlägg

    fgo

    Husägare
    Ligger pizzan "löst" på spaden eller känner du att degen fastnar?
    När jag känner att degen hugger brukar jag blåsa in lite mer mjöl under.
     
  6. L
    Medlem · Linköping · 356 inlägg

    lassebrun

    Medlem
    Mjöl och en nypa mannagryn på spaden. Sedan får den inte ligga still för länge. Efter varje topping så skaka runt den lite.
     
  7. Stefflo
    Husägare · Västmanland · 429 inlägg

    Stefflo

    Husägare
    Ser gott ut, tack för tipset på appen. En nyfiken fråga, vad är det för olika jästtyper man kan välja på? Fanns en hel drös.
     
  8. Karlia
    Medlem · 2 055 inlägg

    Karlia

    Medlem
    Jo, jag är medveten om att det har med teknik att göra, det var ett första försök med spade. Kan jag kalla det nästan-calzone? Alla försök behöver ju inte vara perfekta.. Nästa gjorde jag med bakplåtspapper och assistans, om än fusk blev den bättre.

    Den här gången provade jag med muttis pizzasås, det blev godare än med min egen. Mozzarella avvattnad, det gjorde också skillnad.

    Nästa gång ska jag testa med mer mjöl.
     
    • Laddar…
  9. A
    Medlem · Skåne · 634 inlägg

    arkTecko

    Medlem
    Det är också svårt om pizzan är för stor relativt pizzaspaden. Jag tycker jag måste minska storleken en del för att klara av det på den ganska lilla pizzaspaden från Coop. Annars blir de exakt som din... Och viktigt att ingen tomatsås kommer över kanten, då fastnar det direkt!
     
    • Laddar…
  10. Karlia
    Medlem · 2 055 inlägg

    Karlia

    Medlem
    Jo, det med tomatsåsen märkte jag:D Jag måste ge den här spaden några till försök, lite klumpig känns den.
     
  11. A
    Medlem · Skåne · 634 inlägg

    arkTecko

    Medlem
  12. Karlia
    Medlem · 2 055 inlägg

    Karlia

    Medlem
    Snygg! Snyggare än min kunde jag sagt men det är ju ingen riktig komplimang..
     
  13. FredrikR
    Tidsoptimist · Dalarna · 10 470 inlägg

    FredrikR

    Tidsoptimist
    Jäser ni alltid enligt samma rutin?

    Jag har brukat bulkjäst i ~2h, sedan bollat och senaste gångerna jäst i lätt oljade plastbuttar i kylen.

    Jag stretchar och viker degen 3ggr innan den bollas, sedan får den ligga tills det är bakdags, med kanske en timme i rumstemperatur.

    Hur gör ni andra?
    "Gullar" ni med bollarna och viker under bolljäsningen?

    Om jag kommer ihåg nästa gång ska testa lite olika varianter med samma deg.

    PS. Jag fick fälla säten och ta bort lastnät och insynsskydd för att få i Koda 16 kartongen i bilen :oops:
     
    • Laddar…
  14. Karlia
    Medlem · 2 055 inlägg

    Karlia

    Medlem
    Hmm, jag behöver mer rutin innan jag kan säga att "såhär gör jag"
     
    • Laddar…
  15. FredrikR
    Tidsoptimist · Dalarna · 10 470 inlägg

    FredrikR

    Tidsoptimist
    Tänk söndagspizza, då ramlar det på ;)
    Kniper det får man göra en under veckorna, bara för att :crysmile:
     
    • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.