Byggahus.se
Andelen som tror på stigande priser på bostadsmarknaden fortsätter att öka, och pessimismen från i vintras sägs nu vara över.

Du kan läsa artikeln här: Allt fler tror på stigande bostadspriser
 
E
Skrivet av: Ove

Gemene man borde kanske läsa lite internationella nyheter (ekonomiska). Tyvärr är alltför många invaggade i den falska tryggheten de blitvit lärda att tro på. När det går utför går det fort.
 
E
Skrivet av: Hans B

I stockholm kanske i övriga landet nej.
 
E
Skrivet av: Lilla My

Men hur länge har det pratats om att folk tror att huspriserna ska stiga??? Råkade senast igår se på nyheterna att en många hus numera säljs till lägre pris än utgångspriset. Det som sas då var att lägenhetsmarknaden var lite stabilare, men på hussidan var det helt klart köparnas marknad. Blir så less på all press som ska försöka inbilla folk att nu ska återigen priserna bara stiga, stiga och stiga ytterligare. Den som pratat med mäklare vet att marknaden inte är lika het längre.
 
E
Skrivet av: Jo

Nyheter i medierna är ju genomgående extremt illa underbyggda. Jag arbetar med sån't här och läser HELA rapporten när det kommer någon. Medierna rapporterar helt random. Såhär:

* I Stockholm (med "inpendlingsregion") tillkommer det mer efterfrågan än utbud varje år vilket betyder att vi tyvärr får räkna med att priserna tuggar vidare uppåt.
* I övriga tillväxtorter med väl fungerande arbetsmarknad (läs universitetsstäder) kan vi som helhet räkna med stabila priser och fläckvis (attraktiva miljöer på bekvämt avstånd till arbete och nöjen) lite uppåt.
* Resten av Sverige får sannolikt fallande priser i takt med förändrad demografi och sämre tillgång på krediter.

Detta gäller så länge inga stora grejer inträffar. MEN det kommer inträffa stora grejer. Och då när det skakar till så a) stannar Sthlms-marknaden och universitetsstäderna upp med betydligt färre avslut och lägre priser medan b) resten av landet tvärnitar eller faller snabbt i procent räknat (i kronor och ören blir det inte så dramatiskt, men det skiter rubriksättare och löpsedelsmakare i).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.