Byggahus.se

Alloc laminatgolv?

 1. A
  Medlem · 6 inlägg

  alibaba

  Medlem
  Hej!
  Vi ska byta golv i kök och hall som sitter ihop. Vi vill ha ett laminat golv. Det ända vi hittat i rätt färg (Wenge) finns hos Alloc.

  Vad har ni för erfarenheter av dessa golv?

  Vi är en barnfamilj som är ganska "spilliga" av oss. Alloc har ju golv i olika "hållfasthets" klasser: Home, orginal osv.... Vilken skulle passa bäst i kök/hall?

  mvh
  Danne å Emmie
   
 2. K
  Medlem · Västernorrland · 49 inlägg

  kristerl

  Medlem
  Skulle också vilja veta vad ni har för erfarenheter av Alloc laminatgolv. Främst då Orginal eller Orginal Trend. Kvalitetsmässigt är det väl samma golv eller?

  Det är vätan jag tänker på i första hand, visst mopp och fuktig trasa, hur lätt är det inte att ändå ha för mycket vatten. Vid diskbänk och diskmaskin är det väldigt lätt med lite vatten.
  Dessa golv kostar ju en slant och lägger man 104 m2 så inte är det så kul om det inte håller måttet. Vad jag kunnat läsa mig till så ska det vra bra men vill gärna veta av någon som verkligen varit slarvig, torkat som vanligt med vatten, kanske har hund. Vid matskål och vattenskål kan det bli problem. (visst det går att ha en bit plastmatta där som skydd)
   
 3. M
  Medlem · 893 inlägg
  Använd Clickguard i skarvarna där ni förväntar er att det kommer att vara extra mycket vatten och fukt. Ja eller på hela golvet om ni vill tvätta det med vatten. Sök på Clickguard antingen i detta forum eller på Google. Clickguard läggs altså mellan laminatskivorna vid läggningen. Efteråt är det försent.
   
 4. K
  Medlem · Västernorrland · 49 inlägg

  kristerl

  Medlem
  Tack för infon! Försäljaren nämde också att det fanns något att applicera i skarvarna, främst vid diskbänk. Ska absolut göra det. Har i princip bestämt mig för Alloc Orginal Trend clickgolv. Kul ändock att höra om några har erfarenheter av det. (ja jag har använt sökfunktionen och läst "allt" här på forumet) Skriver mina erfarenheter när det är inlaggt.
   
 5. O
  Medlem · Stockholm · 1 361 inlägg

  OlaF

  Medlem
  Vi har lagt "Orginal" och "Home" (tror jag att det var, kan ha varit "Domestic") och tycker att de fungerar jättebra. Vi har haft "Orginal" i hallen i snart sju år nu och det är inte märkbart slitet eller rest i skarvarna efter skurning. Clickguard hade varit smidigt men det fanns nog inte på den tiden vi la golvet.

  Enda jobbiga med "Orginal" är aluminiumflänsen som är litet bökig att såga i. Den vill gärna böja sig litet och hugga i sågen men det är lätt att bocka tillbaka med en tång.
   
 6. M
  Medlem · 893 inlägg
  Hur klickar man i Alloc golven med aluminiumskena på kortsidorna? Är det skena där också?
   
 7. wahlström
  Medlem · 377 inlägg

  wahlström

  Medlem
  Det är aluminiumskiva på ena kortsidan. så man klickar i långsidan först och knackar ihop den på kortsidan försiktigt med en kloss, spillbit från golvet funkar också bra.
   
 8. P
  Medlem · 74 inlägg

  peppe

  Medlem
  lägger ni orginal eller orginal trend så behöver ni inte tänka på att använda clickguard då kanterna är vaxade från fabrik vilket innebär att det ska väldigt mycket till innan det börjar suga åt sig något eventuellt vatten och få det att svälla, sen att det är ett träfiberkärna med mycket hög täthet gör även sitt till.
   
 9. G
  Medlem · Gotland · 245 inlägg

  GunnarM

  Medlem
  Vi hade Alloc original i köket för ett par år sedan och tyckte inte att det var nån höjdare faktiskt. Med små barn i huset blir det lätt spill, och vi hade flera skarvar som reste sig. Det gick också en del flisor ur golvet när nån i familjen tappade nåt vasst, och säga vad man vill om snygga laminatgolv, men särskilt snyggt under ytan är det ju inte. Visst ska man vara försiktig, men i ett kök är det lätt hänt att man tappar nåt, spiller o.s.v. Värst var det nog när barnen spillde utan att vi märkte det ... Laminat i köket är förmodligen mest något för ordningssamma personer, åtminstone mer ordningssamma än vi är. Numer föredrar jag platsmatta i köket - fult men funktionellt!
   
 10. O
  Medlem · Stockholm · 1 361 inlägg

  OlaF

  Medlem
  Vi har Alloc orginal i hallen och det har tålt en hel del stryk. I köket har vi Pergos "näst bästa kvalitet" limmat och det tål tappade knivar, klingor från skärmaskinen etc. och att vi skurar ibland. Inte kan väl en plastmatta matcha det?
   
 11. G
  Medlem · Gotland · 245 inlägg

  GunnarM

  Medlem
  Vi kanske har haft otur? Vi fick ett par rejäla jack i golvet, bland annat från en tappad sax, samt en eländig massa smårepor under alla stolar. Reporna under stolarna berodde på att det fastnade smulor/sandkorn etc i golvskydden som vi nogsamt monterat. Sen skjter man ut stolen ... En golvläggare jag känner hävdar absolut att de här små golvskydden av filt är golvtillverkarnas sätt att sälja nya golv lite oftare, men det får väl stå för honom.

  Hur som helst, jag tror visst att laminatgolv av bra kvalitet kan vara hur bra som helst, men i den här tråden efterlystes erfarenheter av Alloc, så jag lämnade mina. Numera har vi härligt knirrande fiskbensmönstrade ekparketter från 60-talet i hela huset (utom köket då). De åldras med behag!
   
 12. O
  Medlem · Stockholm · 1 361 inlägg

  OlaF

  Medlem
  Jag är benägen att hålla med honom/henne :)

  Tråkigt att ni haft så dåliga erfarenheter av Alloc. Våra erfarenheter är bara bra och vi är allt utom extra ordningssamma...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.