Byggahus.se

2812kwh på en månad

Status:
Stängd
 1. F
  Porn Star · Nivå 14
  Eftersom huset köptes i höstas så kan det bara handla om 3-4 månaders förbrukning. Och det har inte varit så kallt tidigare i höst. 12A på en fas =2700W * 24h = ca 65kWh / dygn. Bara för december så handlar det om minst 2000kWh (800kWh hushållsel låter ganska högt). Räkna baklänges på tidigare räkningar och dra av för hushållselen, det blir ganska många tusenlappar.
   
 2. B
  Medlem Nivå 15
  Jag gissar på MINST 4000KWh!

  VAd betalar du för varje KWh?
   
 3. electrocuted
  Medlem Nivå 10
  ingen ide att krångla in nätägaren i det hela, ta bara betalt av grannen för det som det har kostat dig sen du flyttade in, och för arbetet med att koppla ur kabeln.

  du bör koppla ur den i centralen och klippa den där den kommer in i huset, gärna en bit ner i marken.
  om han skulle sätta ström på den från andra hållet av misstag så är det inte kul med en strömförande kabel i huset, men ligger det en avklippt stump nån decimeter under marken med ström på så blir det snart kortslutning på den.
   
 4. B
  Medlem Nivå 15


  Eller koppla in den på inkommande? Och sno ström från grannen? :D

  p.s. ibland kan man inte låta bli ;-)
   
 5. prototypen
  Medlem · Nivå 22
  Varför inte göra det säkra och koppla ihop alla ledare med varandra och "man får inte lämna" en kabelände utan det ska sitta en dosa (eller något annat) på änden.

  Protte
   
  • Laddar…
 6. B
  Medlem Nivå 15
  Precis. Eller koppla på en traktor i den andra ändan och dra ut kabel.
  Själv hade jag lämnat ansvaret på en elektriker. Och låtit grannen betala för det. Skulle känna mig säkrare med fakturan i handen!
   
 7. electrocuted
  Medlem Nivå 10
  kom på en sak, det är inte så att det där garaget en gång har tillhört TS hus? fast att grannen har fått nyttjanderätt eller liknande... och sen kanske det föreföll sig mer och mer att grannen ägde garaget?
   
 8. prototypen
  Medlem · Nivå 22
  Jo jag har provat det där med traktor, kabeln vill bara gå av. så nu är det så att det sticker upp 3 st ledare på garageplan, men jag bryr mig inte, JAG vet var den andra änden är.

  Protte
   
 9. prototypen
  Medlem · Nivå 22
  Vilken otrevlig attityd det blev mot grannen, mycket väl kan hans hus vara en avstyckning från dagiset och han fick garaget och hur då kablarna en gång var dragna är ju inte hans fel. De flesta människor är nöjda att det blir ljust när man vrider på strömbrytaren och spånar inte i hur kablar är dragna i marken.

  Protte
   
 10. Fotografen
  Verktygstokig · Nivå 18
  Håller med, har man inget speciellt intresse eller kunskap om el är det inte säkert att man funderar varifrån strömmen kommer.
   
 11. prototypen
  Medlem · Nivå 22
  Hans intresse ligger kanske mer åt hönshållet än nedgrävda kablar.

  Protte
   
 12. B
  Medlem Nivå 15
  Har glömt att det är inte alla som lägger kabel i rör. Spec förr i tiden. Dum tips.
   
 13. Ifö
  Medlem Nivå 6
  Kan vara sant. Om säkringen aldrig har gått så har han kanske inte funderat över elen.
  De flesta människor (exklusive alla dessa forumpersoner) är glada bara lamporna och spisen fungerar, hur det fungerar sk-ter de fullständigt i. Jag är beredd att ge grannen en chans.d^_^b
  Återkom och berätta hur allt har gått.
   
 14. F
  Allvetare Nivå 3
  hej..igen.
  grannens hus har en gång i tiden hört till skolans byggnader, som även vårat dagis har gjort fram tills i höst.
  grannens hus blev avstyckat från skolans tomt i början på 80-talet. och garaget föll i deras ägo vid en annan tidpunkt. och dom har börjat använda garaget och elen för drygt 1-2 år tillbaka i tiden. och eftersom säkringarna med all säkerhet inte har gått, så börjar juh inte en vanlig svensson att leta efter var säkringar och kablar tar vägen om det inte är någon form av krångel.

  hur som helst så ska vi säkert lösa detta med grannen på något smidigt sätt. så att vi alla blir nöjda både nu och i framtiden. har juh ändå tänkt att bo här många år. så det är väldigt tråkigt om man ska behöva bli ovänner med grannarna redan efter 4 månader.. ;)
  för man vill juh inte att Robert Aschberg ska komma på besök
   
 15. cust3000
  Medlem Nivå 11
  Spännande tråd! hoppas det löser sig till det bästa!