17.707 lest ·
39 svar
18k lest
39 svar
Isolasjon til pizzaovn som tåler varme
Jeg er ferdig med ovnen min endelig, men kan noen veilede meg til hvordan man bruker den? Jeg varmet den først opp en time med åpen dør for så å flytte glørne til siden, men pizzaen ble knapt ferdig. Det var ikke engang særlig varmt på bunnen (selvsagt akkurat der veden hadde vært). Skal man ha ilden i gang når man steker? Det kan vel ikke være meningen at man skal trenge å fyre opp en hel sekk for en pizza?
Allvitende
· Västra götaland
· 10 418 innlegg
Litt bilder av det ferdige resultatet kanskje?D Danii KD skrev:Jeg er ferdig med min ovn endelig men kan noen guide meg til hvordan man bruker den? Jeg varme den først opp i en time med åpen luke for så å flytte glørne til siden men pizza ble knapt ferdig. Det var ikke engang særlig varmt på bunnen (selvsagt akkurat der veden hadde vært). Skal man ha ilden i gang når man steker? Det kan vel ikke være meningen at man skal måtte fyre en hel sekk for en pizza?
Nå har jo jeg en murt vedovn, med betydelig større masse, men jeg fyrer minst to timer før, ofte mer...
Jeg tenner ilden lengst ut i åpningen og mater ilden en times tid der kanskje.. Så begynner jeg å flytte ilden/glørne lengre og lengre inn for hver vedkubbe .. Man ser når taket når bra temperatur når soten fra forrige gang brennes bort... Når jeg så baker pizza har jeg ofte en litt grovere vedkubbe i bakkanten og en på siden som brenner...
Tenker man seg en "sekk" som de der 40-literssekkene man kjøper på bensinstasjonen typ, så bruker jeg nok opp en sånn per gang...
Men ikke mist motet, det blir morsommere å bake pizza når du får dreisen på fyringen... Så er det dags for deigen...
Allvitende
· Västra götaland
· 10 418 innlegg
Det kommer bli skikkelig pent det der!D Danii KD skrev:
Hva er problemet med åpningen, høyden eller bredden?
Så lenge høyden på åpningen er riktig proporsjon mot høyden av kuppelen så er bredden mindre følsom..
Allvitende
· Västra götaland
· 10 418 innlegg
Ok, hvor mye?
Er det vanskelig å få opp temperaturen i ovnen?
Det går jo an å lage en form for plate som man setter i åpningen, se for deg en "solfjäder" som står på to smale ben i ytterkanten, som reflekterer varmen inn og tvinger røyken under den...
Er det vanskelig å få opp temperaturen i ovnen?
Det går jo an å lage en form for plate som man setter i åpningen, se for deg en "solfjäder" som står på to smale ben i ytterkanten, som reflekterer varmen inn og tvinger røyken under den...
Klikk her for å svare
Lignende tråder
-
Tilleggsisolering vestkystplater?
Byggematerialer & Konstruksjonsteknologi -
Ljudisoleringen i tilluftsventiler, hur bra är dagens standard?
Ventilation -
Tilläggsisolering invändigt i 70-talshus
Utbyggnad och tillbyggnad -
Hur lagar vi isolering inuti vägg till radiatorrör?
Vatten & Avlopp -
Öppna upp till nock - takstolar och isolering
Lösvirke & Timmerhus


