17 707 lukukertaa ·
39 vastausta
18k lukukertaa
39 vastausta
Eristys pizzauuniin, joka kestää lämpöä
Olen vihdoin valmis uunini kanssa, mutta voiko joku opastaa minua sen käytössä? Lämmitin ensin sen tunnin ajan avoimella luukulla ja siirsin sitten hehkun sivuun, mutta pizza tuskin valmistui. Pohjakaan ei ollut edes erityisen kuuma (tietenkin vain siellä, missä polttopuita on ollut). Pitäisikö tulen olla päällä, kun paistaa? Ei kai ole tarkoitus, että koko säkki pitäisi polttaa yhtä pizzaa varten?
Kaikkitietävä
· Västra götaland
· 10 418 viestiä
Kenttävalokuva valmiista tuloksesta ehkä?D Danii KD sanoi:Olen vihdoin saanut uunini valmiiksi, mutta voisiko joku opastaa, miten sitä käytetään? Lämmitin sen ensin tunnin ajan luukku auki ja siirsin sitten hiilloksen sivuun, mutta pizza ei edes kunnolla kypsynyt. Pohja ei ollut edes kovin kuuma (tietysti juuri siinä, missä puut olivat olleet). Pitäisikö tulen olla päällä paiston aikana? Ei kai ole tarkoitus, että koko säkin verran puuta kuluu yhden pizzan paistamiseen?
Minulla on muurattu puu-uuni, jossa on huomattavasti enemmän massaa, mutta lämmintä vähintään kaksi tuntia ennen, usein enemmän...
Sytytän tulen aivan avaamisen ulkopuolella ja syötän tulta siellä ehkä tunnin... Sitten alan työntää tulta/hiillosta yhä pidemmälle jokaisen puupuun kanssa... Näkee, kun katto saavuttaa hyvän lämpötilan, kun edellisen kerran noke palaa pois... Kun sitten paistan pizzaa, minulla on yleensä vähän paksumpi puupuu takareunassa ja yksi sivulla, joka palaa...
Jos ajatellaan "säkkiä" kuin niitä 40 litran säkkejä, joita ostaa asemalta, käytän varmasti tästä yhden kerralla...
Mutta älä luovuta, pizzan leipominen on hauskempaa, kun saat tulen hallintaan... Sitten on aika taikinalle...
Kaikkitietävä
· Västra götaland
· 10 418 viestiä
Siitä tulee todella tyylikäs!D Danii KD sanoi:
Mikä on avauksen ongelma, korkeus vai leveys?
Niin kauan kuin avauksen korkeus on oikeassa suhteessa kupolin korkeus, niin leveys on vähemmän herkkä..
Kaikkitietävä
· Västra götaland
· 10 418 viestiä
Ok, kuinka paljon?
Onko vaikeaa nostaa lämpötilaa uunissa?
Voihan tehdä jonkinlaisen levyn, jonka asettaa aukkoon, kuvittele "viuhka", joka seisoo kahdella kapealla jalalla reunoissa, joka heijastaa lämmön sisään ja pakottaa savun sen alle...
Onko vaikeaa nostaa lämpötilaa uunissa?
Voihan tehdä jonkinlaisen levyn, jonka asettaa aukkoon, kuvittele "viuhka", joka seisoo kahdella kapealla jalalla reunoissa, joka heijastaa lämmön sisään ja pakottaa savun sen alle...
Klikkaa tästä vastataksesi
Samankaltaisia ketjuja
-
Lisälämmöneristys länsirannikon levyt?
Rakennusmateriaalit & Rakennustekniikka -
Ljudisoleringen i tilluftsventiler, hur bra är dagens standard?
Ventilation -
Tilläggsisolering invändigt i 70-talshus
Utbyggnad och tillbyggnad -
Hur lagar vi isolering inuti vägg till radiatorrör?
Vatten & Avlopp -
Öppna upp till nock - takstolar och isolering
Lösvirke & Timmerhus


