Jeg er færdig med min ovn endelig, men kan nogen guide mig til, hvordan man bruger den? Jeg varmede først op i en time med åben låge for derefter at flytte gløderne til siden, men pizzaen blev knap nok færdig. Det var ikke engang særlig varmt i bunden (selvfølgelig præcis der, hvor brændet havde været). Skal man have ilden i gang, når man bager? Det kan vel ikke være meningen, at man skal behøve at fyre en hel sæk for en pizza?
 
D Danii KD sagde:
Jeg er færdig med min ovn endelig, men kan nogen guide mig til, hvordan man bruger den? Jeg opvarmede først den en time med åben luge for derefter at flytte gløderne til siden, men pizzaen blev knapt færdig. Det var ikke engang særligt varmt på bunden (selvfølgelig præcist der, hvor brændet havde været). Skal man have ilden i gang, når man bager? Det kan vel ikke være meningen, at man skal behøve at fyre en hel sæk for en pizza?
Lidt billeder af det færdige resultat måske? :D(y)

Nu har jeg jo en muret brændeovn med betydeligt større masse, men jeg fyrer mindst to timer før, ofte mere...

Jeg tænder ilden yderst i åbningen og fodrer ilden måske en times tid der... Så begynder jeg at skubbe ilden/gløderne længere og længere ind for hver brændeknude.. Man ser, når taget når en god temperatur, når soden fra sidste gang brændes væk... Når jeg så bager pizza, har jeg oftest et lidt grovere brændeknude i bagkanten og et på siden, der brænder...

Tænker man sig en "sæk," som de der 40-liters sække, man køber på tankstationen, så bruger jeg nok en sådan per gang...

Men fortvivl ikke, det bliver sjovere at bage pizza, når du får styr på fyringen... Så er det tid til dejen... ;)
 
Her kommer lidt billeder. Jeg nåede ikke at blive færdig med det udseendemæssige i år.
 
  • Brændende træ i en ufuldstændig stenbygget pizzaovn.
  • En udendørs pizzaovn af mursten med en ild tændt indeni; sølv skorsten foroven.
  • Udendørs byggeprojekt med mursten stablet i en cirkulær form, delvist færdig struktur i en have med møbler og græsplæne i baggrunden.
  • Synes
Dan_Johansson
  • Laddar…
Jeg synes, jeg har lavet åbningen for stor. Jeg vil også tilføje, at jeg har fyldt alle fugerne med en masse mindre mursten, så det er ikke kun mørtel imellem.
 
D Danii KD sagde:
Jeg gjorde åbningen for stor synes jeg. Vil også tilføje at jeg har fyldt alle fugerne med en masse mindre tegl, så det er ikke kun mørtel imellem.
Det kommer til at blive rigtig flot det der!
Hvad er problemet med åbningen, højden eller bredden?

Så længe højden på åbningen er i korrekt proportion til højden af kuplen, så er bredden mindre følsom..
 
Desværre ville jeg sige højden. Det blev for højt :(
 
Ok, hvor meget?

Er det svært at få temperaturen op i ovnen?

Man kan jo lave en form for plade, som man stiller i åbningen, tænk dig en "vifte" som står på to smalle ben i yderkanten, som reflekterer varmen ind og tvinger røgen under den...
 
Tak for tipset, skal skære til noget sådan til foråret :)
 
D Danii KD sagde:
Desværre ville jeg sige højden. Det blev for højt :(
Flot arbejde (y)
Man kunne jo sænke højden ved at mure lidt på taget på hvælvet, tænker jeg.
 
L loffman sagde:
Jeg gjorde på tilsvarende vis.[billede] [billede]
Hvor meget isolering skulle der til? Superwool?
 
Klik her for at svare
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.