Ekonomi

Hemnet på väg att få nya ägare

Bostadssajtens prislapp: 2 miljarder kronor

Bostadssajtens prislapp: 2 miljarder kronor

I december håller Mäklarsamfundet en extra årsstämma där beslut ska fattas om en eventuell försäljning av Hemnet.

Mäklarsamfundet planerar en försäljning av bostadssajten Hemnet. Det som återstår är en extra årsstämma där beslutet ska fattas.

Ursprunglig köpare var Schibsted som ville ta över sajten och varumärket för 1,5 miljarder kronor. Men affären gick i stöpet i somras eftersom Konkurrensverket var negativa till Schibsted som ägare då de även äger Blocket Bostad. Nya intressenter har dock uppdagat sig och prislappen är nu uppe på 2 miljarder kronor. Målet för de nya potentiella ägarna är en börsnotering.

Huruvida affären blir av återstår att se. Dagens Industri rapporterar om interna konflikter inom Mäklarsamfundet som hotar affären. Den extra årsstämman skulle egentligen ha hållits nu den 17 november, men har blivit uppskjuten till 15 december eftersom uppgifter läckt ut om att kallelsen till stämman inte gått rätt till och att alla därmed inte haft möjlighet att rösta.

Styrelsen är dock eniga om att de vill att köpet blir av.

- Det är vår rekommendation att vi säljer 15 procent av bolaget och att vi behåller 10 procent av aktierna. Vi är eniga i styrelsen om den rekommendationen, säger styrelseordförande Anders Edmark till Di.se.