Ekonomi

Fast bolåneavtal för medlemmar i TCO

Medlemmar i TCO kommer från och med mars nästa år kunna teckna avtal om ränta som uppgår till upplåningsränta plus 0,9 procent.

Alla har rätt till ett bra bolåneerbjudande menar TCO som nu sluter avtal med SEB för att den fackliga centralorganisationens 1,2 miljoner medlemmar ska kunna sluta bra bolåneavtal. Bolåneerbjudandet innebär att medlemmar har rätt att teckna avtal som ger en ränta som motsvarar upplåningsräntan plus 0,9 procent, men du kan även teckna individuellt avtal. Erbjudandet innebär även att du kan låna upp till fem gånger din bruttoinkomst. 

- Jag är mycket nöjd med att kunna presentera en överenskommelse med SEB som kan ge alla som är med i ett TCO-förbund möjlighet till ett helhetserbjudande med bra villkor för bolån. Det visar att när våra förbund agerar tillsammans, så kan vi uppnå fördelar för varje enskild medlem. TCO jobbar varje dag med att stärka medlemsnytta, och det här är ett led i det arbetet, säger Eva Nordmark som är ordförande i TCO.

Det som krävs är att ditt förbund anslutit sig till avtalet samt att du har SEB som din huvudbank. Erbjudandet blir tillgängligt 4 mars 2013.