Fredagshuset

En bit av Provence utanför Åkersberga

En bit av Provence utanför Åkersberga

Inredaren AnnCatrin Rosenqvist byggde ett hus i putsad leca 2010 som just nu ligger till salu hos Sjönära fasthetsmäklare. Huset är minst sagt annorlunda och unikt. Både stilen på byggnaden och dess inredning är som det var taget direkt från Provence i Frankrike. Huset ligger precis vid vattenbrynet och är inhängat med vackra stenmurar.

provence hus

Huset har legat ute sedan i onsdags och begärt pris är 4 785 000 kr.

Vem kommer att köpa ett så här annorlunda objekt?

– Jag ser framför mig att det är ett medelålders par som vill njuta av tillvaron som vill ha det här huset, antingen som permanentboende eller fritidshus, säger mäklaren Tommy Carlberg vid Sjönära fastighetsmäklare.

terrass

Lite speciellt är det att ägaren AnnCatrin Rosenqvist kommer att bo kvar i ett hus som ligger på fastigheten,  ca 70 meter från det här huset. Hennes nya hus kommer dock inte att ha några fönster som vetter mot detta hus, utan det kommer att kännas privat ändå.

trädgård

Huset ligger på ca 35-40 minuters pendlingsavstånd in till Stockholm. Det är ett 2-plans suterränghus på 120 kvm med 5 rum varav 2 är sovrum. Huset värms med en luft/vatten-värmepump och driftskostnaden ligger på drygt 37 000 kr per år.

kök
köket
toalett
badrum
badrum

Klicka här för att läsa mer om medelhavshuset till salu i Österåker kommun