De gör upp om titeln Årets Småhus

Ängalyckan är en av finalisterna.

Ängalyckan är en av finalisterna. Foto: Derome

Tre hustillverkare har nominerats och tävlar om Gar-Bos pris Årets Småhus.

Tre finalister gör upp om titeln Årets Småhus på försäkringsbolaget Gar-Bos event Småhusdagen i slutet av mars. De nominerade är Trivselhus med ”Villa Essesjö” på Värmdö, Derome med ”B8 Ängalyckan” i Varberg och Willa Nordic med ”Villa Schelin” i Nässjö.

- Juryn tittar bland annat på materialval och energimetoder. De tittar också på hur huset fungerar över tid. En frågeställning de undersöker är om huset är hållbart över generationer, eller passar de bara den familj som ska bo där just nu. Det blir spännande att se vilken av de tre finalisterna som hamnar högst upp på prispallen, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo. 

Deromes är en av de nominerade. De vann för två år sedan med A-hus, och är glada att vara tillbaka på prispallen i år igen.

- Bygget av Ängalyckan kännetecknas av hög kvalitet och gott samarbete i alla led. Vi har haft en bra samverkan och dialog med både entreprenörer och husköpare och det känns extra bra att detta projekt nu uppmärksammas med denna nominering säger Anders Wennerström, Entreprenadchef inom Derome.

Vinnaren presenteras 18 mars. Husen bedöms utifrån olika områden som kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet, av en jury som representerar olika kunskapsområden, som teknik, formgivning och hållbarhet.