Juridik, Bygga nytt hus

Köpte tomt som gjordes obyggbar

Nya regler gör att tomten han köpte från kommunen inte längre får bebyggas.

Rickard Malm köpte en tomt i Knipered strax utanför Lindome för 300 000 kronor. Han köpte tomten från kommunen som lovade att han i stort sett skulle få bygga vad som helst på den. Men nu kommer andra besked enligt en artikel hos Gp.se.

I mars förra året trädde nya regler in för skyddsavstånd och eftersom det går en kraftledning vid tomten får han inte längre bygga något alls på den, något som kommunen enligt Rickard Malm missat att upplysa honom om vid förfrågan.

Beskedet kommer efter att han rivit det gamla ödehuset på tomten och därefter, på grund av en separation, försökt sälja tomten igen. Spekulanterna bad om bygglov och fick då beskedet att det inte får byggas på den alls. Rickard vill nu ha tillbaka pengarna han köpte tomten för och menar att han känner sig lurad, delvis på grund av att han rev det gamla huset på falska grunder.

Ärendet ligger hos kommunen som menar att om de beslutar att han får bygglov för att bygga upp ett likadant hus som det han rev, så är det osannolikt att de skulle köpa tillbaka tomten.