Badrum, ByggahusTV

Inreda romantiskt badrum - så gör du

Önskar du att ditt badrum var mer ombonat och välkomnande, som ett eget litet hemma-spa? Då ska du titta på det här filmklippet där Christel Månsson tipsar om just det.

Inredningsarkitekt Christel Månsson på Månsson Form & Inredning visar här hur man kan göra ett typiskt svenskt neutralt badrum till ett romantiskt badrum som känns ombonat och välkomnande. 

Christel visar hur man med hjälp av handdukar, blommor, ljus och växter förvandlar det här badrummet till ett eget litet spa där hemma, där flera kan vara samtidigt. Någon badar, någon sitter bredvid och pratar.

typiskt svenskt badrum

Ett typiskt svenskt neutralt badrum. 

Tänk så här när du ska dekorera ditt badrum:

Du kan behandla badrummet som vilket rum som helst och få rummet att reflektera just de som bor här.

– Jag blir själv glad när ett rum är rensat på onödiga prylar och har produkter av god kvalitet som är väl utvalda, vackra, taktila och sensuella, säger Christel.

Har man turen och har ett badrum med fönster är det härligt med växter som får frodas i den fuktiga luften. Växter bidrar med liv och tar bort en del av ekoljud som man ofta får i badrum.

romantiskt badrum

Christel har gjort badrummet ombonat och mysigt.

Ett annat tips när man jobbar med inredning är att samla saker som blommor eller ljus i grupper, sätt gärna två, tre, fem eller sju i grupp.

– När jag inreder badrum ska det vara praktiskt, lättstädat samtidigt som det är vackert och luktar gott, avslutar Christel.