Fredagshuset

Fredagshuset: Excentriskt med udda läge

Centralt i Karlstad

Centralt i Karlstad

Torn och 1700-talsdramatik blandas med cellulosaisolering och centralt läge. Veckans fredagshus är minst sagt unikt.

Veckans fredagshus är unikt både i form och innehåll. Vi passade på att ta en titt bakom dörrarna innan huset får nya ägare.

Hus md torn

I grunden är det ett 1700-talshus, som 1995 byggts till med en arkitektritad del med bland annat ett åttakantigt torn.

En av de nuvarande ägarna, ett lite äldre par, var tidigare föreståndare på ett museum, det märks också på väggarna som är fulla med konstverk. Kanske är det konstintresset som bidragit till det udda formvalet?

Allrum och trappa upp till tornrum

 

Allrum och trappa upp till tornrum.

Tornrum

Tornrummet.

- Huset har en smal målgrupp men det finns intressenter. Det riktar sig nog mot par som vill ha det där lilla extra, något speciellt. Samtidigt är det ett rymligt hus med alla moderniteter så som bra isolering, tyst och skönt och en spännande planlösning, säger mäklare Mattias Wassberg hos Svensk Fastighetsförmedling.

Kök med öppen spis

Kök med öppen spis.

Huset uppges ha en miljöprofil. Det är ett ekologiskt hus isolerat med cellulosaisolering, och inomhus är vissa av väggarna målade med lösningsmedelsfri ljus linoljefärg. Stora delar av innertaket har massiva furubalkar som ger liv åt rummen. 

Hus med torn

Värt att notera är att uppvärmningen sker via el/oljepanna i dagsläget. Totalt uppges driftkostnaden ligga på 44 814 kronor per år och detta är då uträknat på 2 personer och enbart på uppvärmning med el då oljepannan inte använts. Huset har både 2-glasfönster och 3-glasfönster.

Läget är också ett utropstecken då huset ligger mitt i centrala Karlstad.

Hus med torn
trappa i trädgården

Vill du se fler bilder och läsa mer om huset kan du surfa in här.