Annonserade lägenheter och gick i konkurs

Well Fastigheters hemsida.

Well Fastigheters hemsida. Foto: Marlén Eskilsson

Det fanns ingen detaljplan men byggföretaget tog ändå in dyra förhandsbokningar på lägenheterna, pengar som köparna nu förlorar när företaget går i konkurs.

Wells Fastigheter hade lovat 1 000 personer lägenheter i Veddesta. Personerna hade betalat 20 000 kronor i insats, med löften om inflytt 2022. Men nu har företaget gått i konkurs.

Företagets representanter har tidigare sagt att det inte var någon fara på taket, i samband med att de hamnade i rekonstruktion uttalade de sig och sade att situationen inte skulle påverka byggplanerna. Samtidigt rapporterade tidningen Mitti att det varken fanns detaljplan eller planprocess påbörjad hos kommunen. Kommunens ledning ställde sig själva frågande till företagets projekt.

Nyligen sattes bolaget i konkurs. Personerna som bokat lägenhet hade dock, så sent som i början av förra veckan, fortfarande förhoppning om att projektet skulle bli av - alternativt att de skulle få tillbaka sina pengar. Men Gustav Kling, ansvarig för konkursen hos konkursförvaltningen, säger nu att man inte ska räkna med att få tillbaka några pengar.

– Det jag har sett såhär långt är att det inte finns några pengar i det här bolaget. De tillgångar som finns är fordringar mot andra bolag inom den här koncernen, säger han till tidningen Mitti.

Definitivt besked väntas dock först i slutet av oktober.

Totalt handlar det om cirka 20 miljoner kronor som företaget fått in på förhandsbokningar.