Advokat Claes Blåe kåserar med juridisk twist

Med anledning att Byggahus.se firar 20-årsjubileum 2021 har vi fått ett antal kåserier i gåva av advokat Claes Blåe, som är vår expert på juridik.

Under året kommer vi alla därför att få ta del av hans underhållande berättelser från livet som advokat. Krönikorna är inte bara humoristiska, de innehåller också lärdomar om fastighetsjuridik. Läs dem så blir du både underhållen och klokare.

Claes berättar att texterna bygger på en kärna av självupplevda händelser, men med författarens frihet har vissa delar snitsats till för att få dem aptitliga och lättsmälta för läsarna.

Claes Blåe
Claes Blåe.

– Redan när jag gjorde min domarutbildning på tingsrätt slog det mig vilka spännande och ibland humoristiska skeenden som dolde sig i de olika ärendena. Skrapade man lite på ytan så dolde sig  därunder händelser värdiga en Fritiof Nilsson Piraten eller en Frans G. Bengtsson

Tidigt började Claes att memorera dessa vardagens pärlor i sitt minne. 

– De kom väl till pass när jag långt senare fick möjligheten att kåsera i en större morgontidning då smyckeskrinet plockades fram och berättelserna skrevs ner och publicerades; till glädje och gamman för mången, och till tistel för andra.

– Det är därför en glädje för mig att efter 30  år i branschen, i all  blygsamhet få dela med mig av dessa yrkets godbitar till de kräsna följarna på Byggahus.se.

Det första kåseriet publiceras idag; Hunden som gick bort.