Många skadeanmälningar efter stormen Sven

Försäkringsbolagen har fullt upp efter att stormen Sven dragit förbi, avblåsta takpannor och översvämningar står på många skadeanmälningar.

Stormen Sven slog hårt mot södra och västra Sverige och försäkringsbolagen har nu fullt upp att reda ut röran. Störst verkar skadorna ha blivit i Skåne. Länsförsäkringar har fått in över 700 anmälningar bara i västra och södra Skåne, och försäkringsbolaget IF har fått in över 400 anmälda husskador i Skåne. Bland skadeanmälningarna hittas både träd som fallit mot fasader, takpannor som blåst ner och översvämningar i källare. Bland annat ska en våg ha svämmat in över 15 hus.

- Sven drog ju upp ett högt vattenstånd i Öresund och som följd av detta har vi fått in vattenskador, framför allt i Lomma och Barsebäck men också i Helsingborgstrakten, säger Ingemar Helgesson, marknads- och kommunikationschef på Länsförsäkringar Skåne, till Sveriges Radio.

Folksam hade redan före helgen fått in 600 skadeanmälningar och därefter har det fortsatt att ringa, även här är det främst kunder från Skåne som ringer.

Läs mer

Här kan du läsa om hur du förebygger översvämning i källaren: Byggahus.se/renovera/forebygg-oversvamning-kallaren