Lång rad robotgräsklippare blir helt kabelfria

Nu när det är dags att lyfta ut din robotgräsklippare för i sommar blir den helt trådlös tack vare en uppdaterad mjukvara för GPS-modulen.

Lång rad robotgräsklippare blir helt kabelfria

Robotgräsklippare från en hel radda tillverkare kommer att bli helt kabelfria tack vare en ny GPS-moduluppdatering som väntas bli tillgänglig inom kort - helt kostnadsfritt. Du slipper med andra ord oroa dig över din begränsningsslinga i sommar. 

Det handlar bland annat om robotar från Robomow, Husqvarna samt Worx-klippare med GPS-modul. Samtliga dessa har GPS-modul från en och samma tillverkare.

- Vi har sett att genom att hämta in satellitsignaler i ett visst intervall och sedan låta AI bearbeta informationen, kan vi komma ner på millimeternivå i precision. Robottillverkarna har sedan kunnat använda detta ihop med kartor som du kan rita upp gränsdragningen på, säger en hemlig källa hos hos GPS-företagets underleverantör AMA.

GPS-tillverkaren uppges ha samarbetat med tillverkare från olika företag i en hemlig koalition för att göra detta möjligt. 

Eftersom robotarna redan är utrustade med GPS och detta är en mjukvaruförändring kommer även äldre modeller att inkluderas. Det som krävs är att du uppdaterar din robotgräsklippare via en mjukvara som tillverkaren väntas släppa på sin hemsida under dagen.