Tester

Högtryckstvätt Husqvarna PW360 långtidstest

Högtryckstvätt Husqvarna PW360 långtidstest

Foto: fremax

Efter Byggahus stora test av högtryckstvättar gick Husqvarna PW360 vidare till medlemmen fremax för långtidstest under ett år. Här berättar han hur maskinen har presterat på sikt och ger sitt betyg.

Första intrycket av maskinen är att den är väldigt snygg. Om man är van med Husqvarnas design så känns maskinen naturlig i utformning och självklart färg. 

Tvätten är förvånansvärt tung och detta hoppas jag bådar för att man använt rejält gods i viktiga delar. Övre handtaget i plast fyller sin funktion och sitter rätt i höjd. Dock upplevs det som det på maskinen som jag tror kommer gå sönder först pga av den klena konstruktionen och maskinens vikt. Jag blev positivt överraskad över att Husqvarna tänkt på och även montera ett nedre handtag, vilket gör den relativt tunga maskinen enkel att lyfta.

Högtryckstvätt PW360
Husqvarna PW360:s långa elsladd. Foto: fremax

Elsladden är längre än andra maskiner jag provat och det är positivt. Maskinen har endast ett vred som sätter maskinen på och av, enkelt. 

Hötryckstvätt Husqvarna PW360
Foto: fremax

Pistolen har ett skönt grepp och bra längd även för mig som är ca 190 cm. Slangen till pistolen andas kvalitet och trasslar inte in sig som den på billigare maskiner jag kört tidigare. Den är 10m lång och räcker till mer än väl för mina jobb. Vindan är ok men inte mer, upplevs som plastigt men gör sitt jobb och hittills har inte slangen trasslat sig på vindan. 

Högtryckstvätt Husqvarna PW360
Maskinens baksida. Foto: fremax

Det som slog mig efter endast en kort tid av användning var vad tyst maskinen är. På maskinen står en etikett med 90dB men jag har inte tidigare kört en så pass tyst högtryckstvätt, vilket uppskattats av både mig och min omgivning. 

Kraften kommer direkt och känns väldigt jämn och lugn. Det justerbara munstycket fungerar utmärkt och jag har inte upplevt att något kärvar.  

Jag har uteslutande använt maskinen till att tvätta bilen, betonguppfart/parkering och åkgräsklippare. Kraften har räckt till till dessa ändamål och jag har inte saknat mer effekt.

Maskinen har förra året och i år gått totalt 12-13h. För mig är maskinen absolut värd 3200:- . Om maskinen håller samma höga kvalitet som jag tidigare upplevt av Husqvarnas produkter så är det nästan ett kap. Maskinen har inte strulat i min ägo och jag känner mig trygg med att kunna hitta reservdelar och support om så sker. Jag kommer att införskaffa en iller för att kunna lösa stopp i avlopp och jag tvekar inte att Husqvarnan klarar det galant. 

Betyg

Jag ger maskinen 8/10 p.g.a. av handtaget som är en väsentlig del av konstruktionen och som jag upplever kunde utformats bättre. 

Läs mer

Husqvarna PW 360 - test högtryckstvätt
TEST: Högtryckstvätt - vilka är bäst?