Fredagshuset

Garaget från Husdrömmar förvandlat till spektakulär villa

Veckans Fredagshus är inget mindre än garaget som förvandlades till bostad i tv-programmet Husdrömmar. Lars Wide är klar med sin husdröm. Nu får vi se det spektakulära resultatet.

Ombyggt garage

Alla foton: Magnus Högfeldt

2016 medverkade Lars Wide i tv-programmet Husdrömmar där han byggde om ett garage från 50-talet till bostad. Enligt stadsbyggnadskontoret hade byggnaden ett ”visst kulturhistoriskt värde”. Han har varit mån om att bevara gammalt byggmaterial från Malmö yllefabrik som använts när garaget ursprunglingen byggdes 1957; tegel och fina gamla fönster bland annat.

Uteplats

Lars driver egen byggfirma och har gjort ombyggnaden med kärlek och omsorg, allt skulle bli perfekt. Huset är alltså helt ombyggt, nu är byggnadsåret satt till 2018. Husets stomme är tegel på insidan och lecablock som på utsidan. Huset är 220 kvm stort fördelat på två plan.

Öppen planlösning

I ett stort öppet rum finns husets hjärta med kök i bästa restaurangstil, vinkällare, vardagsrum, matplats och en häftig trappa upp till övre plan.

Motordriven vinkyl

Vinkällaren kommer upp ur golvet genom en knapptryckning.

Kök med vedspis

Huset har två vattenmantlade kaminer, i köket finner du en av dem. Luckorna är specialsnickrade och kompletteras med flertalet detaljer i borstat stål.

Matplats
Vardagsrum med kamin

I anslutning till köket finns plats för filmmys i soffan. Här finns också en trappa upp till övre plan med ett nästan osynligt glasräcke.

Vardagsrum

Anledningen till att vi får se slutresultatet av Lars Wides husdröm är att det just nu ligger till salu hos Christian Hellberg på Skeppsholmen Sotheby's International Realty’s för 8 250 000 kr.

Lounge-rum

I anslutning till kök och vardagsrum finns även ett loungerum med platsbyggd förvaring.

Badrum

Från hallen på bottenvåningen når man ett badrum som är utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Även här är det industristil med slipat betonggolv, koppar i taket och matchande industrilampor.

Hundtvätt i badrummet

Badrummet på entréplan har dusch för människor till höger och hundar till vänster.

Bokylla vid trappan
Vy över vardagsrummet
Korridor ovanvåning

En trappa upp finns en hall från vilken man når sovrummen.

Sovrum

Ett av sovrummen.

Badrum

Badrummet på övre plan har både toalett, dusch och badkar.

Tomt med gäststuga

På tomten finns ett gästhus på 38 kvm som är fullt utrustat och kan hyras ut. På gaveln ligger husets teknikrum där man hittar värmesystemet och centraldammsugaren. På taket ligger solceller.

Tomt omgiven av avenbokhäck

Trädäcket i söderläge kan du gå rakt ut på från köket. Tomten är omgiven av liguster- och avenbokshäck och till viss del staket/plank.

Ombyggt garage

Den här artikeln ingår i serien Fredagshuset, där vi tittar på intressanta hus till salu för att inspireras och lära oss något nytt. Artiklarna är inte sponsrade.

Planlösning bottenvåning

Planlösning bottenvåning

Planlösning ovanvåning

Planlösning ovanvåning

Planlösning gäststuga

Planlösning gäststuga