Byggahus.se

Vårgårdahus - varning!

 1. Sofie Hulin
  Medlem · 50 inlägg
  Väldigt träffande beskrivning över hur allting gått till
   
  • Laddar…
 2. Sofie Hulin
  Medlem · 50 inlägg
  I kommentarerna till artikeln har Vårgårdahus VD uttalat sig genom ett mail till redaktionen.
   
 3. Sofie Hulin
  Medlem · 50 inlägg
  Det är ju klart att vi ser allting från vårt perspektiv och att Vårgårdahus ser annorlunda på det. Verkar även vara stora skillnader runt om i landet beroende på säljare. Ett exempel är fallen i Norrland, där byggföretaget som nu har gått i konkurs ägdes av samma person som var säljagent för Vårgårdahus och köparna gavs inte heller där något annat val än att köpa hela konceptet. Vårgårdahus VD har skrivit i mail till mig att dom tar avstånd från denna agents agerande men detta först efter att företaget gått i konkurs och lämnat flera ofärdiga hus. Finns i dagsläget ingen plan för hur det ska lösa sig för dessa familjer vad jag förstår. Sen verkar ju Vårgårdahus även ha duktiga säljagenter som ger köparna inflytande över valet av entreprenör och ger korrekt information. Så i dessa fall tror jag att Vårgårdahus kan vara ett bra val men mycket beror ju som sagt på säljagenten.
   
 4. Sofie Hulin
  Medlem · 50 inlägg
  Vi är ju fortfarande väldigt beroende av entreprenören och av att badrummen ska färdigställas på hans bekostnad. Vi hamnar ju i lite utav en gisslansituation pga det. Om några veckor är vi förhoppningsvis i ett annat läge vad det gäller allt det här.
   
 5. Nötegårdsgubben
  Skogsägare · Stockholm och Smålands inland · 7 211 inlägg

  Nötegårdsgubben

  Skogsägare
  Så länge som er agent och byggare inte försätts i konkurs har ni rättsligt nog en rätt stark position, även om det förstås är jobbigt att processa.

  Ur ett allmängiltigt perspektiv vore det förstås intressantast om ni bestred Vårgårdahus faktura, de stämde er och vi fick ett rättsutslag om deras ansvar, men det misstänker jag att de kommer göra sitt yttersta för att hindra, vilket också är till er fördel.

  Fördelen, om den inte är uppenbar, är alltså att Vårgårdahus hellre kommer göra upp i godo med er än riskera en dom där de döms vara ansvariga mot slutkunden för vad deras agenter gör i form av att begränsa kundens avtalsrätt och därmed ta på sig totalentreprenadsansvar.
   
  • Laddar…
 6. elpaco
  Gräsfantast · Västra Götaland · 3 826 inlägg

  elpaco

  Gräsfantast
  Jag tycker du varit smart hittills. Fortsätt med det. Var ödmjuk trots allt skit som hänt, och häng inte ut någon, om allt i slutänden fixar sig. Ge hustillverkare och entreprenör en morot för att vara tillmötesgående. Än så länge kan ju Vårgårda på BH sluta med hedern i behåll. Den situationen gagnar dig!
   
 7. Sofie Hulin
  Medlem · 50 inlägg
  Efter att ha kollat upp företaget verkar agenten ha en väldigt bra ekonomi i sitt företag. Husförsäljningarna verkar ha gått bra under förra året. Byggaren befinner sig dock redan hos kronofogden så där verkar det inte finnas mycket att hämta. Det är ju ett stort problem eftersom jag inte tror att det skulle vara några problem för oss att få rätt om vi gick vidare mot byggaren men om det inte finns pengar i företaget så hjälper väl inte det ändå? Vårgårdahus verkar ju tydligen inse att dom i alla fall varit fel ute när det gäller deras marknadsföring och där är vi nu ett stort antal familjer som anser att vi blivit vilseledda på samma sätt även om dom enskilda fallen ser olika ut. Enligt tillkännagivande 2008:487 med anledning av marknadsföringslagen 2008:486, se punkt sju i bifogad bild så är det ju inte heller ok att som i vårt fall ange att produkten bara kommer att vara tillgänglig enbart under särskilda villkor under en mycket begränsad tid. I vårt fall stressade dom oss att skriva på med anledning av att priset på huset skulle höjas och att ett premiumpaket, värde 38 000 kr, annars skulle utebli.
   
 8. elpaco
  Gräsfantast · Västra Götaland · 3 826 inlägg

  elpaco

  Gräsfantast
  Den springande punkten är ”oriktigt” - det skall visas att priserna sedan gick upp och att premiumpaketet faktiskt försvann.
   
 9. Nötegårdsgubben
  Skogsägare · Stockholm och Smålands inland · 7 211 inlägg

  Nötegårdsgubben

  Skogsägare
  Så är det ju tyvärr. Det går inte att lugga en skallig. Desto viktigare att få ansvarskedjan att sträcka sig till agenten och eventuellt även hustillverkaren.


  Fast det var väl agenten. Det är inte givet att du kan få hustillverkaren att stå för hans agerande.
   
 10. H
  Medlem · 50 inlägg

  husbygge2

  Medlem
  Låter som en värre soppa än vårt.
  Vem var besiktningsmannen som ansåg att detta hus var godkänd?
  När du väl sitter med SB nu i efterhand så om det inte är försent så gör en ny SB inom fyra månader eller vad lagen kräver.

  Vi kunde lika gärna hamnat i ditt läge
  Vi tecknade med Rörvikshus och de rekommenderade en entreprenör. Entreprenören portade oss från att besöka byggarbetsplatsen eftersom vi hade några obekväma frågor. Mycket var inte klart vid SB men besiktningsmannen valde ändå att godkänna huset.

  Vi hade ca 40 anmärkningar, flera kvarstod efter ett år. Det kommer tomma löften från både Rörvikshus och entreprenören om att åtgärda saker. Allt tar mer tid än vad det står föreskrivet i besiktingsprotokollet.

  Det jag råder dig att göra är att agera snabbt. Dra det till ARN, jag antar att du i alla fall har ett besiktningsprotokoll med ett stort antal fel. Vänta inte, låt inte Vårgårda eller entreprenören köpa tid. Alla skyller på varandra och ingen tar ansvar.

  Kan säga att flera av våra fel uppstått pga Rörvikshus inte varit här med en representant för att se till att det byggs enligt deras fina standar. Samma borde vara med Vårgårda, de lovar fint men håller tunt. Är man som ni och säkert vi inte helt hundra och litar på branschen så kan man åka på en riktig smocka.

  Vi sitter dock i ett helt ok hus, vi har några ärenden som vi ska hantera nu. Om det inte hanteras åker både byggare och Rörvikshus till ARN. Öppet mål och det är det minsta som Rörvikshus förtjänar efter att ha rekommenderat en oseriös firma som ska bygga upp vårt hus.
   
 11. S
  Medlem · Östergötlands län · 2 158 inlägg

  sinuslinus

  Medlem
  https://www.byggahus.se/badrum/bakfall-inte-acceptabelt
   
 12. Sofie Hulin
  Medlem · 50 inlägg
 13. Sofie Hulin
  Medlem · 50 inlägg
  Tack för tipsen Vi hade en besiktningsman från GarBo. Vi har nu hittat en oberoende besiktningsman som ska komma hit och göra en ny besiktning om ca två veckor eftersom besiktningsmannen missade flera stora fel vid slutbesiktningen (trots dom 61 punkterna). Vissa punkter är ju åtgärdade men det har tidigare inte gjorts några mätningar av golv och väggar tex.
   
 14. elpaco
  Gräsfantast · Västra Götaland · 3 826 inlägg

  elpaco

  Gräsfantast
  När fukten skall även under klinker gå åt rätt håll. Klinker är ytskikt. Inte tätskikt.
   
 15. Sofie Hulin
  Medlem · 50 inlägg
  Ja det känns ju som att det är absolut viktigaste att tätskiktet inte har bakfall eftersom klinkers som sagt bara är ett ytskikt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.