Byggahus.se

Vad har ni gjort med era hus idag?

 1. Naturliv
  Medlem · Nivå 10
  Jag torkar sand för att göra nya isolerrullar till fönstren. Jag har glömt var jag la de gamla i våras. Luftavfuktaren går hela tiden, så sanden blir snart torrt hoppas jag. Rullarna sydde jag i naturfärgat linnetyg och jag fyller dem med sand och syr igen kortsidan. Sedan kan vinterkylan komma ...

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Sand på tork 18 okt 2020.jpg
   
  • Laddar…
 2. M
  Medlem Nivå 5
  Kopplat in fläktkonvektorn i garaget och driftsatt det hela! Ska bli en hel del mera fix med själva kulvert och uppsnyggning, men att veta att garaget i vinter blir iaf frostfritt med underhållsvärme känns skönt..
  Passade på att dra ut 5G2,5 kabel för att kunna få tillgång till lite mera el i garaget, är idag endast 1-Fas 10A.

  Kul att kunna bli "klar" med ett projekt man inte alls hade koll på men fått många bra tips och råd ifrån forumet och bekanta!

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20201017_202405.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20201018_153017.jpg
   
  Redigerat 18 okt 17:04
 3. Appendix
  Medlem · Nivå 12
  Var uppe på taket och sopade ner alla barr från trädet vars grenar lutar in över huset. ett par skottkärror i våras och nu var det väl 4 till. Utöver arbetet att rensa hängrännorna en gång i veckan
  Ser verkligen fram att det trädet (och 17 andra) fälls nästa år :)
   
 4. kashieda
  Medlem · Nivå 12
 5. Noramasen
  Byggnadsvårdare · Nivå 8
  Asså!... Mycket jobb är det med att sopa ner alla barr från trädet, även om det "bara" (barra) var från de grenar som lutar in över huset.;)
   
  • Laddar…
 6. P
  Medlem Nivå 1
  Hej! Jag försöker lära mig dränering och har mycket kvar at förstå.. haha

  Vad är syftet med ”markisolering”. Tacksom för svar
   
 7. kashieda
  Medlem · Nivå 12
  Genom att lägga isolering med lite fall blir det dels mindre mängd vatten som letar sig in till dräneringen, dels läcker det inte ut lika mycket värme genom grunden - den måste ta sig runt isoleringen också.
   
  • Laddar…
 8. P
  Medlem Nivå 1
  Det låter jo jätte bra! (y):DHur långt ner ska det läggas? Vi behöver göra dränering om non gång men har inte pengarne just nu, men just detta kanske jag själva kan fixa om inte det är extremt dyra material.. borda förbättre regnvattenes väg bort från huset eller hur ? Vi har en facad var det behövs installeras utedelen til en luft-luftvärmepump , och undrar också om detta kanske är lösningen på att leda kondensvattenet bort från grunden
   
 9. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 25
  Isodrän är ganska dyrt (enligt mig) och det ska väll isolera hela källarväggen under mark så det gör man i kombination med dränering :)
   
 10. kashieda
  Medlem · Nivå 12
  Det är inte fel att lägga om ni ändå gräver ut så att det får plats, men det måste nog inte finnas. Det beror ju också på hur djup grunden går - för oss hjälper det nog att minska risken för att tjälen går in under grundmuren.
   
 11. P
  Medlem Nivå 1


  Tusind tack för tips! Ja vi ska egentligen inte gräve ut speciel mycke just nu men om markisolering med fall bort från huset inte behövar komma så långt ner i marken då kanske jag fixar det med en gång. Om inte det är extremt dyra material altså.. Vi har surttärren så en ordentlig dränering och isolering av grunden får en firma göra när pengarna finns :surprised:
   
 12. vcx
  Medlem Nivå 6
  Börjar snart bli klar med taket på uterummet, bara fixa läkten och sen plåt på det. Glaspartierna kommer om ca 2 veckor, så någon större tidspress är det ju inte heller... Funderar lite på hur jag ska göra med kaminen. Fixa skorstenen redan nu, eller vänta tills uterummet är klart för att känna efter var den passar bäst.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20201018_170314.jpg
   
 13. Appendix
  Medlem · Nivå 12
  Idag har jag inte gjort SÅ mycket utom att väckas mitt i natten av ett avgrundsvrål från vinden. Lagrena i FTXen skar med bestämdhet.

  Ljudsimulering:

  Mjaaaaoraooorweeeeeeeeeeeeeeeek.............Mjaaaaoraooorweeeeeeeeeeeeeeeek.............Mjaaaaoraooorweeeeeeeeeeeeeeeek.............Mjaaaaoraooorweeeeeeeeeeeeeeeek.............Mjaaaaoraooorweeeeeeeeeeeeeeeek.............Mjaaaaoraooorweeeeeeeeeeeeeeeek.............Mjaaaaoraooorweeeeeeeeeeeeeeeek.............

  Gjorde en snabb insats och bröt strömmen och somnade om....

  På dagen las en del tid att jaga ventilationstekniker som kom i slutet av eftermidagen. Både frånluft och tilluftsfläkt är stendöra. Och verkar som om värmeslingan hade dött med.

  Så nu väntar jag på offert för en akututbytning och ett nytt fläktwoods villamaster.
  Hade budget för att göra detta i mars men luft är ju bra säger de.... Så nu blir det det mest akuta med att fixa aggregatet så tar vi intrimning, flytt av ett par don och rengörning till våren.
   
 14. T
  Medlem · Nivå 8
 15. J
  Medlem Nivå 3