Byggahus.se

Vad har ni gjort med era hus idag?

 1. Raka
  Medlem Nivå 5
  Vad ligger en sån på inklusive installation?
   
 2. richardtenggren
  Verktygstokig · Nivå 15
  Förstod det, jag hade Dorma tidigare (köpte ett paket med allt) där fick jag med brickor för detta så det funkade bra. Till Assa fick jag komplettera med frostbrickor.
   
 3. Mark0
  Självbyggare Nivå 6
 4. R
  Medlem · Nivå 17
  Schysst att panka med robot!
   
  • Laddar…
 5. richardtenggren
  Verktygstokig · Nivå 15
  Försökte hyra en sådan där i sommar till våra 18x20 fönster, men det var omöjligt att få tag på någon. Blev först lovad en men de struntade i mig ;)
  Fick tag på en variant med vinsch och ”stege” som funkade men det hade gått fortare med en sådan där.

  Ser ut att vara ett trevligt bygge också!
   
  • Laddar…
 6. FredrikR
  Verktygstokig · Nivå 22
 7. Krilleman
  Husägare · Nivå 25
  Vedhantering idag, förrådet inför vintern ekade tomt så det var dags att fylla på.

  60% av förrådet fyllt med hjälp av hjullastare från vedbacken. Trava veden kan dock inte hjullastaren vara behjälplig med tyvärr...

  Elda med ved bör vara enkelt, annars tröttnar man fort :D

  40% kvar.

  Bilder kommer...
   
 8. fgo
  Husägare · Nivå 12
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  ABB_Robot-1024x792.jpg

  Den går säkert att programmera till att stapla ved.
   
  • Laddar…
 9. Krilleman
  Husägare · Nivå 25
  Finns ABB med laserstyrning så roboten ser vad den ska plocka?

  Finns ABB med motoriserat rullande chassi?

  Finns ABB med annan färg än orange?

  Finns ABB så den kan plocka upp frugan så jag slipper släpa henne i säng?

  :p

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 10. PNO
  Medlem · Nivå 14
  Allt utom det sista bör vara lösbart.

  -3D vision för bin-picking har funnits kommersiellt tillgängligt runt tio år nu. Alltså ett visionsystem som kan plocka saker som ligger huller om buller, typ ett lass stjälpt ved.
  -Att ställa industrirobotar på olika former av åkdon har en lång historia, allt från enkla linjära axlar för att utöka arbetsområdet via robotar mer eller mindre hängande i traverser till robotar monterade på en AGV (automatic guided vehicle). Rent allmänt så tycker jag dock att jag ser färre och färre lösningar med åk till robotar i och med de moderna armarnas betydligt större arbetsområden.
  -ABB finns som standard i orange respektive vit. Men de går att få i alla möjliga färger. Jag har sett ABB-robotar kamouflerade både som Motoman (dvs blå) respektive Fanuc (dvs gul).
   
 11. Krilleman
  Husägare · Nivå 25
  Ruskigt skönt med riktig gedigen kompetens inför en annars orolig och sömnlös natt!

  Stort tack @PNO (y)
   
  • Laddar…
 12. Mazen
  Inredare · Nivå 13
  Något så medoakivt och samtidigt kroppsligt ansträngande med en känsla av ren förkroppligshet, efter ha staplat ved, med vetskap att man har en go å varm vinter framför sig, förtjänat med en kall! Frun i all ära :D
   
  • Laddar…
 13. tveksamt
  Husägare Nivå 8
  Något så simpelt som att byta från ett lås utan nycklar till ett lås med nycklar på skåpet i tvättstugan där div. kemikalier och annat, som vore högst olämpligt för lilleman att förtära, förvaras.
  Nu kan föräldrarna känna lugnet! På den fronten...
   
 14. Kretikos
  Självbyggare · Nivå 11
  Inte mitt hus men... Flög upp till Umeå igår efter jobbet för att byta ytterdörr i svärmors hus i krokarna kring Bygdsiljum. Hus byggt -52 så man vet aldrig riktigt vad som väntar. Det var en ytter och en innerdörr som skulle bort. Drog som tusan i hallen. Kallt här uppe nu. Fick bort gamla dörrarna och karm utan problem. Peta i lite extra isolering o golvet under dörren. Lyckades glömma hylsan för att dra karmskruv hemma så svärmor fick ta en tur till Burträsk på förmiddagen. Behövdes ändå nya foder då de gamla hade passerat bäst före för länge sedan.

  När nya dörren var ihängd och inpassad så märkte jag att tillvalet "extratjock" gjorde att skruvar till Assa trycke inte räckte hela vägen igenom. Och låscylindrarna behövde fler än de två extradistanser som följde med. Googla bygghandel som hade öppet efter 18 i Umeå. Bolist på Coop. Ringde men ingen kunde svara på mina frågor. Bara att åka på chans. Dörren måste ju gå att stänga innan jag flyger hem imorgon bitti. Kammade noll på Bolist men fick tag på en m5 gängstång på Biltema. Blev en snygg lösning med mutter på insidan. Får bli ett nytt besök och snygga till detta i vår när man kan jobba i behaglig temperatur. Fick iaf en riktig svärmorswhiskey för att få upp temperaturen!
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20191108_210655.jpg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20191109_221801.jpg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20191109_221822.jpg
   
  Redigerat 10 nov 2019 00:46
 15. Krilleman
  Husägare · Nivå 25
  Det är alltid något speciellt med kroppsligt arbete. Urgamla gener som vaknar till liv när dom kroppsliga lederna får känna på att dom fortfarande fungerar, trots att hjärnan meddelar att du är trött...

  Efter 10% kraftuttag från kroppen strejkar människans hjärna har jag läst någonstans i en random artikel. Och jag tror faktiskt det är sanning, även fast man upplever sig som trött kan du springa ett maraton om du verkligen måste. Fysiologin är fantastisk.
   
  • Laddar…