Det är rätt najs att äta sådant som vuxit där det tidigare var gräsmatta.
Som sallat. Jag brukar äta den som ett djur, bara tar en näve ur skålen och trycker in i munnen.
Egen chili med mera. En chili hamnade i en kycklingpasta som en dotter gjorde medan jag och fru tog en kort cykeltur.

Nästan färdigätten måltid bestående av pasta och sallad, vattenglas, träbord, utomhuslunch eller middag.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Röda jalapeños i en ljusblå skål på ett mörkt underlag.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
  • Gilla
  • Älska
Maria T och 7 till
  • Laddar…
Storsockret Storsockret skrev:
Harvar på med lunchlåda av rester idag, men hoppas på pizza imorgon kväll (och förmodligen resten av veckan med tanke på mängden deg). Redig långkörare detta jämfört med 1h-degen jag brukar göra 😅 12h rumstemp och sen egentligen 24+ h kalljäsning men jag får fuska med morgondagens middag. Överlever nog :)

[bild]
Men du skall ha lite olivolja i burken. Inget mjöl på degbollen som skall jäsa. Lär bli en hård skorpa på den av allt mjölet.
 
Storsockret
GoC GoC skrev:
Men du skall ha lite olivolja i burken. Inget mjöl på degbollen som skall jäsa. Lär bli en hård skorpa på den av allt mjölet.
Mjölet borstade jag bort rätt snabbt, men någon olivolja hade jag inte i. Stod inget om det i receptet, kändes inte som det var dags att börja improvisera.
 
Storsockret Storsockret skrev:
Mjölet borstade jag bort rätt snabbt, men någon olivolja hade jag inte i. Stod inget om det i receptet, kändes inte som det var dags att börja improvisera.
Du skall olja in burkarna lite innan du lägger i degbollarna, du kan även ha lite på locket.
Dom fastnar annars i burken och du missar hela finessen med långjäsning om du förstör bullarna när du skall ta ut dom ur burken. Och den lösa degen blir ändå lösare då den jäst.
 
Storsockret
GoC GoC skrev:
Du skall olja in burkarna lite innan du lägger i degbollarna, du kan även ha lite på locket.
Dom fastnar annars i burken och du missar hela finessen med långjäsning om du förstör bullarna när du skall ta ut dom ur burken. Och den lösa degen blir ändå lösare då den jäst.
Får väl göra det när jag delar upp i småburkar då
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Storsockret Storsockret skrev:
Mjölet borstade jag bort rätt snabbt, men någon olivolja hade jag inte i. Stod inget om det i receptet, kändes inte som det var dags att börja improvisera.
Jag brukar bulkjäsa x h i rumstemperatur, sedan bolla och kalljäsa i egna burkar som jag smort med olivolja.
Tar fram en stund innan utbak och vänder upp och ner i liten hög med durummjöl som jag brukar baka ut i.

Längesedan nu som det långjästes här. 😐🍕
 
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
Storsockret
FredrikR FredrikR skrev:
Jag brukar bulkjäsa x h i rumstemperatur, sedan bolla och kalljäsa i egna burkar som jag smort med olivolja.
Tar fram en stund innan utbak och vänder upp och ner i liten hög med durummjöl som jag brukar baka ut i.

Längesedan nu som det långjästes här. 😐🍕
Blir en bra ursäkt att träna på utbakning och äta pizza. Testar till lunch imorrn efter ca 12h, sen till middag efter 18h och sen dagen efter :D Det är ju en rätt stor sats och jag har sambofritt hela veckan. Så det kan nog bli några rena övningsklumpar också. Kanske iofs går att frysa in också? Aldrig testat.
 
  • Gilla
  • Älska
Maria T och 2 till
  • Laddar…
Storsockret Storsockret skrev:
Blir en bra ursäkt att träna på utbakning och äta pizza. Testar till lunch imorrn efter ca 12h, sen till middag efter 18h och sen dagen efter :D Det är ju en rätt stor sats och jag har sambofritt hela veckan. Så det kan nog bli några rena övningsklumpar också. Kanske iofs går att frysa in också? Aldrig testat.
Ska gå fint att frysa, men har själv aldrig kommit mig för.
Brukar bli 6 bollar á ~250g. Varav 4 äts upp och 2 i matdosa. 😚
 
  • Gilla
Roga1337
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Ska gå fint att frysa, men har själv aldrig kommit mig för.
Brukar bli 6 bollar á ~250g. Varav 4 äts upp och 2 i matdosa. 😚
Prova att baka ut degbollarna till pizzor och grädda, mycket godare😉
 
  • Haha
Maria T och 1 till
  • Laddar…
K Kjell_G skrev:
Det kom en tidning med posten …
Frugan bläddrade och lämnade ett uppslag kvar på bordet…
En liten subtil hint… 😜
 
  • Älska
  • Gilla
Maria T och 2 till
  • Laddar…
Storsockret Storsockret skrev:
Blir en bra ursäkt att träna på utbakning och äta pizza. Testar till lunch imorrn efter ca 12h, sen till middag efter 18h och sen dagen efter :D Det är ju en rätt stor sats och jag har sambofritt hela veckan. Så det kan nog bli några rena övningsklumpar också. Kanske iofs går att frysa in också? Aldrig testat.
Fungerar helt fint att frysa dom färdig eller halvjästa bollarna.
Har du gjort degen på nått fram jäst bara så står dom sig i kylskåpet flera dagar. Ett par tre dygn i gör degen gott.
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
Storsockret
Första försöket. Alltså.. vilken jäkla skillnad på hur lätthanterad degen var. Det blev plötsligt lika ”lätt” som det ser ut på alla Youtube-videor man kikat på. Blev dock så ivrig när degen snurrade och blev större så lätt att jag kom åt kanterna och sabbade dem en aning 😅, men utöver det så blev det en jämn tjocklek och inga tendenser till att spricka.

Nybakad pizza med tomatsås, ost, skinka, basilika på träbord med mjöl.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Blir ett nytt försök ikväll där jag ska ta det lite lugnare. Har ett par bitar rostas i vattenbad nu så det blir nog gott oavsett :)

Däremot gräddningen är det nog svårt att göra så mycket åt utan att gå mot pizzaugn-hållet antar jag. Kör ett ordentligt pizzastål som får värmas några timmar och sen max grill högst upp i ugnen.
 
  • Gilla
Tokslut och 9 till
  • Laddar…
Åsa Lund
Jag har en bit bänkskiva av sten som jag värmer i ugnen minst en halvtimme innan jag gräddar på den. Funkar fint som baksten 👍 (lägger den på ugnsgallret)
 
  • Gilla
Maria T och 3 till
  • Laddar…
Storsockret
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Jag har en bit bänkskiva av sten som jag värmer i ugnen minst en halvtimme innan jag gräddar på den. Funkar fint som baksten 👍 (lägger den på ugnsgallret)
Jag körde sten innan stålet, upplever att stålet sprider värmen bättre. Men det kan ju ha varit en kass sten 🤷‍♂️

Blev dock väldigt sugen på en pizzaugn, men ska hålla mig liiite till och träna vidare på degbiten. Samtidigt som det som sagt är sambofritt nu, vore ju smidigt att passa på innan veckan är slut 😂
 
  • Gilla
Åsa Lund
  • Laddar…
Storsockret Storsockret skrev:
Första försöket. Alltså.. vilken jäkla skillnad på hur lätthanterad degen var. Det blev plötsligt lika ”lätt” som det ser ut på alla Youtube-videor man kikat på. Blev dock så ivrig när degen snurrade och blev större så lätt att jag kom åt kanterna och sabbade dem en aning 😅, men utöver det så blev det en jämn tjocklek och inga tendenser till att spricka.

[bild]

Blir ett nytt försök ikväll där jag ska ta det lite lugnare. Har ett par bitar rostas i vattenbad nu så det blir nog gott oavsett :)

Däremot gräddningen är det nog svårt att göra så mycket åt utan att gå mot pizzaugn-hållet antar jag. Kör ett ordentligt pizzastål som får värmas några timmar och sen max grill högst upp i ugnen.
Om du har en klotgrill så kan du lägga ved utmed kanterna och ha locket på glänt. Dock svårare att reglera temperaturen.
 
  • Gilla
Storsockret
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.