Blodsoppen Blodsoppen skrev:
Ser så gott ut.
Mycket
 
Blodsoppen Blodsoppen skrev:
Ser så gott ut.
Instämmer! :ok:
 
  • Gilla
hapazard
  • Laddar…
Maria T
En tallrik med kycklingfärslimpa, fetaost, Västerbottenost, tsatsiki, sallad, pastasnäckor och ett glas Retsina.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

En kycklingfärslimpa med fetaost i och Västerbottenost ovanpå, egengjord tsatsiki, lite blandat grönt och pastasnäckor. Retsina till såklart.

Limpan är blek vilket mannen såklart påpekade, men vad göra, kycklingfärs Är blek. Ha i sån där soja som inte ger smak men färg?
 
  • Gilla
AnneFi och 6 till
  • Laddar…
Sen brunch idag, då passar det bra med en bagel till middag:)

Smörstekt bagel med fyllning på tallrik bredvid ett glas rödvin.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Edit: smörstekt bagel självfallet
 
Redigerat:
  • Gilla
AnneFi och 5 till
  • Laddar…
Mikael_L
Här blev det en boeuf bourguignon.
Inget special, tja bacon från Andersson&Tillman som är med sådär tydlig röksmak.
Boeuf bourguignon med grönsaker och potatis på en tallrik bredvid ett glas rött vin och en vinflaska.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
reez och 7 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Man är bra tappad om man tror att det är korruption att bjuda sina kunder på middag. Vad tror ni konto 6072 är till för
Det är till för att du skall kunna äta gott själv med oskattade medel. Betydligt mindre kostsamt än att ta ut som lön och betala alla pålagor.
 
GoC GoC skrev:
Det är till för att du skall kunna äta gott själv med oskattade medel. Betydligt mindre kostsamt än att ta ut som lön och betala alla pålagor.
Konto 6072 är ej avdragsgill extern representation. Men det finns motsvarade för intern
 
Mikael_L Mikael_L skrev:
Hmm, 130 gram pizzadeg räcker inte till pizzor med 25cm diameter, det räcker till typ 20cm dia, kanske någon cm mer, beroende på hur tunna man vågar göra bottnarna.
Så nästa gång satsar jag nog på 200 gram deg för varje "boll".

Men bolltricket var bra, mycket enklare att få hyggligt runda pizzor än när jag "skär" ut en bit deg från en stor klump.
200 gram måste du ha, och så skall du se till att ”bolla” degklumparna ordentligt innan du stoppar dom i burkarna. Dvs sträcka ut degen och liksom vika ihop en degboll.
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Konto 6072 är ej avdragsgill extern representation. Men det finns motsvarade för intern
Så klart måste du betala momsen, men företaget slipper betala sociala avgifter och du slipper inkomstskatten. Så en win-win lösning att hitta en kund som gillar god mat och dryck
6071, avdragsgill representation.
 
  • Gilla
fremax
  • Laddar…
Mikael_L
GoC GoC skrev:
200 gram måste du ha, och så skall du se till att ”bolla” degklumparna ordentligt innan du stoppar dom i burkarna. Dvs sträcka ut degen och liksom vika ihop en degboll.
Nu var det ett par i familjen som tyckte att 20cm pizza var ganska perfekt. :)

Men jag håller nog med, vill man ha en 25cm pizza behövs det närmare 200gr deg, kanske funkar med 170gr.
Vill man ha en fullstor pizza (som de man får från pizzerian, så krävs det lite mer än 200gr, det anser jag från mitt första test nu).
Men nu måste jag svänga förbi Dollarstore och tjacka runda plastburkar. :cool:
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Mikael_L Mikael_L skrev:
Nu var det ett par i familjen som tyckte att 20cm pizza var ganska perfekt. :)

Men jag håller nog med, vill man ha en 25cm pizza behövs det närmare 200gr deg, kanske funkar med 170gr.
Vill man ha en fullstor pizza (som de man får från pizzerian, så krävs det lite mer än 200gr, det anser jag från mitt första test nu).
Men nu måste jag svänga förbi Dollarstore och tjacka runda plastburkar. :cool:
250 gram så blir det en rejälare Pizza. Och burkarna bör var 1/2 liter när du skall kalljäsa bollarna. Jag har 4dl burkar från ÖoB men degen brukar vilja krypa ur burken efter ett par dar.
 
GoC GoC skrev:
Så klart måste du betala momsen, men företaget slipper betala sociala avgifter och du slipper inkomstskatten. Så en win-win lösning att hitta en kund som gillar god mat och dryck
6071, avdragsgill representation.
Jag orkar inte hålla på med avdragsgill till det är ändå bara 300 kronor per skalle. Du måste betala moms samt bolagsskatt
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Jag orkar inte hålla på med avdragsgill till det är ändå bara 300 kronor per skalle. Du måste betala moms samt bolagsskatt
Höll på med detta på den tiden jag var chef inom statlig verksamhet, blev många ostbrickor av vinet
Gällde att hitta ställen för våra ledningsmötena där dom hade bra mat och vin och kunde fakturera kreativt
Nu är detta preskriberat och troligen ogenomförbart.
 
  • Gilla
richardtenggren och 1 till
  • Laddar…
GoC GoC skrev:
Höll på med detta på den tiden jag var chef inom statlig verksamhet, blev många ostbrickor av vinet
Gällde att hitta ställen för våra ledningsmötena där dom hade bra mat och vin och kunde fakturera kreativt
Nu är detta preskriberat och troligen ogenomförbart.
Jo, det var bättre förr. Nu är det max 300 per skalle som är avdragsgillt. Men man slipper ju betala löneskatt iallafall
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
richardtenggren
GoC GoC skrev:
Höll på med detta på den tiden jag var chef inom statlig verksamhet, blev många ostbrickor av vinet
Gällde att hitta ställen för våra ledningsmötena där dom hade bra mat och vin och kunde fakturera kreativt
Nu är detta preskriberat och troligen ogenomförbart.
Jag har en ganska färsk historia jag hört gällande ostbrickor :surprised: :crysmile:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.