nino nino skrev:
Du får nog lov att skicka recept på det där, åt första pastan på 8mån förra helgen men nja jag fick inte till det
Jag freestylar lite...:oops:

Koka upp pastavattnet och häll i pastan.
Stek pancettan i lite olivolja, köper färdigtärnad.
Blanda 5-6 äggulor med 80-100g finriven pecorino, jag brukar vispa för hand.
Plocka ur pancettan ur pannan och dra den åt sidan.
Med typ 3minuter kvar pastan häller jag av den och ner i den åter upphettade stekpannan där flottet från pancettan är kvar.
Steker på ca. en dryg minut, tillsätter ibland lite pastavatten, ner med stekta pancettan och ägg&ostblandningen, sedan rör runt, tillsätter mer vatten från pastan om det finns, annars från kran.
Pepprar och serverar.

Det är en blandning av lite olika recept, Benjamin Ingrosso, Zeta, köket.se. :geek:
 
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Jag freestylar lite...:oops:

Koka upp pastavattnet och häll i pastan.
Stek pancettan i lite olivolja, köper färdigtärnad.
Blanda 5-6 äggulor med 80-100g finriven pecorino, jag brukar vispa för hand.
Plocka ur pancettan ur pannan och dra den åt sidan.
Med typ 3minuter kvar pastan häller jag av den och ner i den åter upphettade stekpannan där flottet från pancettan är kvar.
Steker på ca. en dryg minut, tillsätter ibland lite pastavatten, ner med stekta pancettan och ägg&ostblandningen, sedan rör runt, tillsätter mer vatten från pastan om det finns, annars från kran.
Pepprar och serverar.

Det är en blandning av lite olika recept, Benjamin Ingrosso, Zeta, köket.se. :geek:

Ska provas
 
  • Älska
FredrikR
  • Laddar…
Vongele är aldrig fel :)

En tallrik spaghetti vongole med musslor och tomater, ölglas på bordet och en person i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
sinuslinus och 5 till
  • Laddar…
Glass!

En hand håller en bägare med chokladglass mot en parkbakgrund.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Åsa Lund och 3 till
  • Laddar…
A
raveper raveper skrev:
Ris och klyftpotatis?
Vart lide rester(y)
 
richardtenggren
Gasolgrill med stekta biffar på gallret, stängd överhylla och ett dekorativt tallrik på sidobordet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Pappa1986 och 3 till
  • Laddar…
H
Hummer på serveringsfat bredvid vitlöksklyftor, färsk persilja och ett paket smör på träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Halverad hummer med hackade örter och smörtärningar på ett metallfat.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Turbo_Tail och 8 till
  • Laddar…
Maria T
Storsockret Storsockret skrev:
Enligt uppgift finns det ett par köttpuckar där nånstans

[bild]
Smält ost fick ett ansikte! :rofl:
 
  • Gilla
Storsockret
  • Laddar…
Fläsk å löksås :D
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis på en vit tallrik.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Dortmunder DAB och 2 till
  • Laddar…
Maria T
Den där kycklingrätten jag hittade på Youtube i våras, gjordes om och blev ännu godare idag!
Kycklingfiléer med mozzarella, pesto och körsbärstomater, "inbakade" i papperspaket och stekta - går säkert göra i ugn och det kommer jag nog testa nästa gång, men ville vara säker på resultatet så körde i stekpanna och med tid utifrån receptet.
Kycklingfiléer toppade med mozzarella och körsbärstomater på en salladsbädd serverade med hummus.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Vad annars är gott att fylla en kycklingfilé med? Tar gärna emot förslag. Har inte ätit saftigare kyckling än detta recept på 30 år, och det goda minnet lever fint än fast detta nya recept kommer nog att ta över (y)
Serverad med lite blandad sallad och en rejäl klick hummus (jag använder hummus till allt!)
 
  • Gilla
Noramasen och 4 till
  • Laddar…
J
Rökpistolexperiment med ost.
 
  • Gilla
  • Wow
Robert_1992 och 4 till
  • Laddar…
Idag blev det riktigt nice mat :)



Lyxig servering av ål och anklever på en metallbricka, med vita vinglas och vattenflaskor i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Ål med anklever :heart:
Ål och anklever på dekorerad tallrik med mönster, serverad på ett metallställ på bord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Tallrik med ål och anklever anrättning, garnerad med klickar och smulor, serverad utomhus.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Maria T och 2 till
  • Laddar…
Maria T Maria T skrev:
Den där kycklingrätten jag hittade på Youtube i våras, gjordes om och blev ännu godare idag!
Kycklingfiléer med mozzarella, pesto och körsbärstomater, "inbakade" i papperspaket och stekta - går säkert göra i ugn och det kommer jag nog testa nästa gång, men ville vara säker på resultatet så körde i stekpanna och med tid utifrån receptet.
[bild]
Vad annars är gott att fylla en kycklingfilé med? Tar gärna emot förslag. Har inte ätit saftigare kyckling än detta recept på 30 år, och det goda minnet lever fint än fast detta nya recept kommer nog att ta över (y)
Serverad med lite blandad sallad och en rejäl klick hummus (jag använder hummus till allt!)
Tips, köp kycklinglårfile istället för bröstfile. Tusen gånger saftigare :)
 
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
Åsa Lund
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Tips, köp kycklinglårfile istället för bröstfile. Tusen gånger saftigare :)
Ditt bästa recept som inspiration? ;)
 
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Ditt bästa recept som inspiration? ;)
Får fundera på den :) men quesadillas är ju rätt trevligt med saftig kyckling :)
 
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.