Byggahus.se
Hej

jag har en stuga som jag hyr ut till mestadels tyskar. Tänkte skaffa en parabol som tar in tyska gratiskanaler. Går det? Vad ska jag köpa?

Som ni märker har jag inte använt parabol tidigare, kan inget om detta...

tack för hjälpen, Gustav.
 
Det går alldeles utmärkt.
En billig "Free-to-air"-box och en parabol på ca: 80 cm (lite beroende på var i landet stugan ligger) så får du in massvis av tyska kanaler. Rikta in parabolen mot Astra, vill du få spanska och italienska kanaler kan du skaffa en parabol med två huvuden och ta in Astra och Hotbird.

Lämplig parabol:
http://www.kjell.com/sortiment/ljud...arabolantenner/parabolset-norden-paket-p30510

Lämplig box:
http://www.kjell.com/sortiment/ljud...ol/mottagare/digital-satellitmottagare-p30576
 
Tack för svaret! Blir en tur till K&C på måndag, jag gillar dom, de har alltid trevlig och serviceminded personal (på Torp i Uddevalla).

Stugan ligger på västkusten, Ljungskile.

tack, Gustav
 
T
Jag är självs Tysk och har sen över 25 år en Parabol och Box ( Hyro heter den ) och få över 150 Tyska/ Österrikiska och Schweiziska Kanaler på den. Det som slår mig jämt är att det är so billigt medan Svenskarna betalar mycket för sina mycket dåliga Kanaler.
 
  • Gilla
Bygg1234567890
  • Laddar…
Håller med gurra och Tysk. Elgiganten och liknande är oftast helt oförstående och vill bara kränga sina dåliga abonnemang. Mediamarkt förstod min fråga mycket bättre och hade något som hette hemlandssystem eller liknande, tänkt för oss utlänningar som vill se på hemlands-TV. Perfekt.
 
T
Om du väntar tills den 14 Juni kan du få min Parabol och Box billigt för jag flyttar och kan inte ha den på Balkongen ditt jag flyttar . För dig skulle det ände vara att ställa i den på Astra Satelliten. Om du är Intresserat kan du höra av dig här.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.