TV i flera rum

11k läst  54 svar

 1. fia_mstd
  Husägare · Nivå 11
  Att ha fem kabel-tv-kort är uteslutet, men via koax-uttagen kan man ju se grundutbudet. Finns det något sätt att sprida de signalerna utan att dra kabel till varenda rum?
   
 2. Demmpa
  Husägare · Nivå 19
 3. tommib
  Självbyggare · Nivå 21
  Enkelt svar på frågan är nej. Det går inte att sprida signalen från ett koax-uttag till andra rum utan att dra kabel till dem. Eller ja, det går, men inte på något enkelt sätt.

  Det lättaste sättet att ta in OTA-kanaler är väl att sätta en inomhusantenn för digital-TV vid varje apparat. Själv hade jag satt en chromecast på varje TV och varit nöjd så.
   
 4. P
  Medlem Nivå 7
  Ha du antennuttag vid alla tv apparater. Du kan se grundutbudet på på alla fem burkarna och vill ha tillgång till kortutbudet?
   
 5. T
  Medlem Nivå 6
  Har du ett abonnemang nu? Kolla isåfall om din leverantör har någon appletv- eller android-app som låter dig se "live"-tv.
   
 6. A
  Medlem Nivå 6
  Frågans formulering är lite motsägelsefull. Förtydliga lite vad du har för lösning och vad du vill ha.
   
  • Laddar…
 7. J
  Medlem · Nivå 9
  Signalen från det marksända nätet behöver inte spridas av dig, den är ju redan utsänd i luften. ;) Skaffa små inomhus antenner till varje tv om du bor så att signalen är stark nog.
   
 8. Demmpa
  Husägare · Nivå 19
  @putte22 @JohanLun så som jag fattar frågan så har TS kabel-tv, det lär vara fler kanaler som ingår i det analoga grundutbudet än vad som finns via fria luften, ofta ingår tex TV3, femman i det analoga kabel-tv-grundutbudet.
   
 9. Nötegårdsgubben
  Husägare · Nivå 14
  Som exempelvis @tommib varit inne på ska du nog fundera på andra lösningar än ”vanlig” tv. Chromecast eller Apple-TV exempelvis om du inte vill dra tråd. Med ntverkskabel finns nog en uppsjö med serverlösningar som kan byggas.

  Men tänk om hur som helst, du behöver nog inte linjär-tv på fem ställen, utan bara möjlighet att spela eller streama på vissa.
   
 10. J
  Medlem · Nivå 9
  Det finns en populär lösning som heter HDHomerun. Kostar inte gratis men det är populärt att köra detta i tex Usa med dessa boxar, och så kollar man via Plex/Kodi/MrMC sedan, med ett HDHomerun-addon. Helt lagligt också eftersom det bara funkar med okrypterade så länge man inte har ett tvkort i boxen.
  https://www.proshop.se/TV-tuner/Silicon-Dust-HDHomeRun-CONNECT/2563976

  Med andra ord väldigt mycket overkill i Sverige där ändå gratisutbudet finns i respektive tre-hål-i-väggen-uttag, men har man ett abb kan man titta var man vill så länge man har en dator/Android TV etc där man kan lägga in kodi. Förvisso har alla stora leverantörer Playtjänster som app (Comhem Play/Telia Play etc), antingen fristående (Android TV/Apple TV/PC), eller som Chromecast då som tidigare nämnts, så det är väl mest för den nördige teknikälskaren.

  https://nvidia.custhelp.com/app/ans...w-to-set-up-plex-live-tv-and-dvr-on-shield-tv

  Faktiskt är det så pass seriöst att Apple stödjer det, så man kan använda detta i sin Apple TV eller Mac:

  https://itunes.apple.com/se/app/mrmc/id1059536415?mt=8

  En video här hur det funkar:

   
  Redigerat 9 aug 2018 09:53
 11. Demmpa
  Husägare · Nivå 19
  @Jocke Best den fungerar tydligen bara med DVB/DVB2 (enligt produktsidan) och inte analoga K/S-platserna,
  http://peterkristiansson.se/frekvenser.html

  På analoga grundutbudet hos tex dessa två kabel-tv-operatörer kommer inte den produkten att fungera, om jag fattat TS rätt så är det något sådant analogt grundutbud som han har, https://www.bjarekraft.se/fragor-och-svar/pa-vilka-frekvenser-ligger-de-analoga-tv-kanalerna/
  http://www.umeaenergi.se/kundservice/kanalplan-for-kabel-tv

  Edit: gäller alltså HDHomerun, Jocke redigerade sitt inlägg medan jag skrev mitt, hans första stycke gäller mitt svar.
   
 12. J
  Medlem · Nivå 9
  Jo, det är sant, det analoga får man plocka direkt till TVn som vanligt, men har man kabel-tv så har man iofs ändå ett uttag i varje rum för det. Det digitala är dock så mycket bättre bild och är värt ett abonnemang tycker jag. Jag förstod nog inte riktigt vad Fia var ute efter :D Edit, jo jag satt och redigerade rätt mycket :)
   
  • Laddar…
 13. tommib
  Självbyggare · Nivå 21
  Varför skulle man ha det? De flesta ställen där jag har bott har det funnits ett eller max två uttag för kabel-TV.

  Frågan var ju just hur man får signalen till andra rum utan att dra kabel. Svaret på den frågan, lite förenklat, är att det får man inte. Det finns workarounds och man kan ev tänka sig något liknande din HdHomerun över WiFi men då ska man nog inte försöka göra så mycket samtidigt när det går fyra strömmar i nätet samtidigt.
   
 14. Demmpa
  Husägare · Nivå 19
  Nej, det har man sällan.
  Jag har bytt antennuttag i 100-talet lägenheter och inge hade uttag i alla rum, dom flesta lägenheter hade ett uttag.
   
 15. J
  Medlem · Nivå 9
  Jag får väl ge mig här. Man är väl bortskämd med det man har själv. Trodde faktiskt det var lite standard i comhemhus. Här har de gödslat med uttagen. Vi har ett utttag per rum i vår Brf.
   
  Redigerat 9 aug 2018 13:30
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: