Byggahus.se

Trivselhus frågor

 1. G
  Medlem Nivå 1
  Puuuh ... det är ingen lek att bygga hus.

  Vi håller på att bygga ett Trivselhus och har precis fått reda på att bygget blir 2 veckor försenat pga att elektrikerna inte hunnit med.

  Vad är en skälig ersättning för detta?

  Jag undrar också om det finns någon som byggt ett Trivselhus efter 2002 och fått vägghängda toaletter. Alltså vattencisternen inne i väggen och inte lådhängd. Enligt TH så gör dom inte så längre, trots att det är med i beställningen. Nu blir ju badrummen helt annorlunda mot vad vi skissat på.

  Vad är en skälig ersättning för detta?
   
 2. G
  Medlem Nivå 1

  Re: Trivselhus frågor

  Tackar för svaret Marlene!

  Allt verkar ju vara enligt AA 05 och ABS 05 när man tittar på papprerna. Det är ju dock delad entrepenad ... är det då 1% av den totala kontraktsumman man bör kräva?
  Dvs Summan TH + entrepenörer.
   
 3. lbg
  Medlem Nivå 6

  Re: Trivselhus frågor

  Förstod jag rätt? Kan inte TH leverera vägghängda toaletter med cisternen i väggen?? Verkar ju väldigt konstigt. Det är ju bara att sätta in en fixtur i väggen (från G-berg exempelvis)... Vad har de angett för skäl till detta?

  Vi har tre vägghängda toaletter med fixtur i väggen, skulle aldrig vilja ha en utanpåliggande cistern.
   
 4. G
  Medlem Nivå 1

  Re: Trivselhus frågor

  Det dom inte levererar pga läckagerisk är själva mudulen med vattencistern inne i väggen. Det dom levererar är att man kan bygga en låda utanför väggen som sticker ut 20 cm i i rummet. Så brukar man ju göra vid tex renovering, men i ett nytt hus ska den i alla fall enligt leverantören IFÖ kunna monteras direkt inne i väggen utan problem.

  Dom skyller på läckagerisk och att försäkringarna inte täcker detta. Tror dom som vanligt är rädda för att det nu (gipset är redan uppsat på väggen) ska bli för dyrt och drar en vals för att rädda sitt eget skinn. Enligt dom så gör dom på detta sätt sedan 2002 och därav frågan.