1 846 läst ·
32 svar
2k läst
32 svar
Tips till nybörjare som ska riva kök!
Förstår precis!H Hilda skrev:
Det syns att köket är renoverat flera gånger sedan 1920-talet. Troligen dessutom bara delvis några av gångerna. På 1920-talet fanns rimligen varken kyl, frys eller elektrisk spis. De har tillkommit efter hand och hamnat där de enklast fick plats. Och dessutom bytts ut ett par gånger. Skall man in med diskmaskin och mikro blir det ohållbart att fortsätta så. Vad man väljer att ha i sitt kök är olika. Många som bor ensamma i små lägenheter skippar diskmaskin. Vissa skippar ugn. En mikro klarar det mesta, lite beroende på modell. Det är liksom en helt annan tid nu jämfört med för över 100år sedan.
Att göra om från början är det enda rätta om man skall göra något.
Om du ska börja om från början köper jag gärna din diskbänk. Tycker att du har det sötaste kök jag har sett. Jag skulle lacka om dörrar och lådfronter till gult men det är en smaksak.H Hilda skrev:Det är ett fint men numer ytterst slitet kök, vilket ej syns på bilder.
Det är absolut ett mycket sött men nu alltför slitet och opraktiskt kök, även stommar är slitna. Har övervägt att bara byta delar (vilket tid ägare gjort) men med alla specialmått osv får jag ej till någon lösning jag blir nöjd med.
En häll och en inbyggnadsugn skulle skapa mer utrymme.
Framkörning, bortforsling, rundkörning, hantlangare, Ahlsellfrukost, inköp av dammsugare, kofot, borr, hammare, snickarbyxor, hantverkarbil, slitage på firmans kontorsskrivare, Ahlsellslunch, p-böter, en hantlangare till för bärhjälp, flyttfirma för tunga spisen nerför jobbiga trappan. 60 timmar. 120000 men då har du förstås fått rotbidrag så i praktiken rånar du oss på pengar. Och våga inte ens lipa om notan. Jävla privatkunder.O skrev:
Medlem
· Blekinge
· 11 696 inlägg
Om du inte vill/kan riva VVS eller el så är det inte mycket du kan göra själv. Vasken rivs uppifrån och ned och då är det blandaren som behöver tas bort först. Skåpet till vänster rivs när spisen (inkl el) är borta.
Så om du inte vågar eller är så händig är det bäst att firman gör det också.
Så om du inte vågar eller är så händig är det bäst att firman gör det också.
Medlem
· Blekinge
· 11 696 inlägg
"tunga spisen"??? I det fall du beskriver är det uppenbart att felet ligger hos beställaren.B Bombus pratorum skrev:Framkörning, bortforsling, rundkörning, hantlangare, Ahlsellfrukost, inköp av dammsugare, kofot, borr, hammare, snickarbyxor, hantverkarbil, slitage på firmans kontorsskrivare, Ahlsellslunch, p-böter, en hantlangare till för bärhjälp, flyttfirma för tunga spisen nerför jobbiga trappan. 60 timmar. 120000 men då har du förstås fått rotbidrag så i praktiken rånar du oss på pengar. Och våga inte ens lipa om notan. Jävla privatkunder.
De allra flesta hantverkare är seriösa.
En majoritet klarar att bära en liten futtig 50cm spis ned för trapporna själv utan bärhjälp snabbare än de skriver ut en A4 på "firmans kontorsskrivare"
Stort tack alla som svarat, vilken respons!
Passar på att fråga er om rimlighet i en offert jag fått, ni verkar ha stenkoll
Nya köket kommer ha 2 bänkstommar ( 1 för lådor + en bred för vask), 2 höga + 4 små väggstommar). Vitvaror och bänkskiva köps och installeras separat. Kommer ha täcksidor samt sätta upp fina hyllor i utrymme som blir över ovan kyl. Har tagit offert från ett par företag, landat i ett som kan göra köket nu i närtid, då fått följande:
395kr/h snickare, plattsättare (kommer ev ej sätta kakel om det går att få till stenskiva på vägg)
495 kr/h el, rörmokare
Bilkostnad 750 kr per 8 h
Materialfakturor + 15%
Frågade även om rivning (vill helst testa själv dock): fick då Rivning + Bortforsling material 5000 + 5000 (efter rot)
Vid förtydligande: Uppskattas till ca 2 v; kring 40t efter rot + 6t bil (+ ev 10t rivning/bortforsling)
Låter detta ok? Nåt som saknas, borde förtydligas i offerten? är lite osäker kring punkten "materialfakturor" - nån som kan förtydliga denna?
TACK på förhand!
Passar på att fråga er om rimlighet i en offert jag fått, ni verkar ha stenkoll
Nya köket kommer ha 2 bänkstommar ( 1 för lådor + en bred för vask), 2 höga + 4 små väggstommar). Vitvaror och bänkskiva köps och installeras separat. Kommer ha täcksidor samt sätta upp fina hyllor i utrymme som blir över ovan kyl. Har tagit offert från ett par företag, landat i ett som kan göra köket nu i närtid, då fått följande:
395kr/h snickare, plattsättare (kommer ev ej sätta kakel om det går att få till stenskiva på vägg)
495 kr/h el, rörmokare
Bilkostnad 750 kr per 8 h
Materialfakturor + 15%
Frågade även om rivning (vill helst testa själv dock): fick då Rivning + Bortforsling material 5000 + 5000 (efter rot)
Vid förtydligande: Uppskattas till ca 2 v; kring 40t efter rot + 6t bil (+ ev 10t rivning/bortforsling)
Låter detta ok? Nåt som saknas, borde förtydligas i offerten? är lite osäker kring punkten "materialfakturor" - nån som kan förtydliga denna?
TACK på förhand!
Jag skulle inte "slösat bort" bänkyta på en kyl/frys i det där lilla köket utan kört detta i lådform under bänk. Det är faktiskt förvånande va mycket man får plats med när man kan stapla saker på varandra i lådor jämfört med på hyllplan.
https://en.norcool.com/product/drawer-fridge/
https://en.norcool.com/product/drawer-fridge/
H
Det var väldigt snyggt och smart men behöver mer plats i kyl, lagar mycket mat. Har även kikat på inbyggd kyl/frys samt häll/ugn men blir 50 cm bredd för respektive och hittar inga bra i mått som fungerar.RoTe skrev:
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 46 160 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 46 160 inlägg