Byggahus.se

Termomatik EC Home

 1. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10
  Jag har som ni ser ställt den på 30 grader, syftet med detta är att konstatera att den automatiska shunten inte fungerar och jag fattar inte vad jag ska göra för att få den att fungera? Jag ser att "dosan" i pannrummet har kontakt med "dosan" uppe i huset därför att önskad temperatur anges på displayen nere i pannrummet. Men vad ska jag göra nu? Den manuella shunten fungerar så det är rätt temperatur just nu men om temperaturen ute eller temperaturen i ackumulatortanken skulle ändras så blir det, fel temperatur inne. Om jag har förstått det rätt så ska "ratten" på dosan längst ner till vänster ("dosan" med röd blott på) vrida sig själv om alla fungerar? och det gör den inte :confused:
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSCI0340.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSCI0339.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSCI0341.jpg
   
 2. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10
  Om tråden är startad på "fel ställe" så är någon jätte snäll, om hen flyttar den till rätt "ställe" åt mig
   
 3. Andreas_Hansson
  Medlem Nivå 12
  Öppnar den shunten åt rätt håll?

  Tror man kan ändra i menyerna vilket håll den skall öppna åt
   
 4. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10
  Jag tror att den öppnar den åt rätt håll därför att den manuella shunten fungerar....Men jag känner igen det där med att det går att ändra i menyerna...Jag har inte prövat att ändra riktning eftersom att det blir varmt i hus. Men tror du att det är någon mening med att prova att byta riktning ändå?
   
 5. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10
  Jag har ringt till deras support, och jag klickade runt i menyerna lite medans jag pratade med dem, vi kom ingen vart, och det slutade med att de skickar mig en ny. Det är vad jag kallar jag servis :)
   
  • Laddar…
 6. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10
  Nu har jag fått hem den nya, men jag kan inte få tag i en hantverkare som vill hjälpa mig, de som satte dit den är inte intresserade.

  Jag och min far ska ha ett projekt nästa helg, och byta ut den.

  Är det någon som har gjort bytt en sådan? Tycker ni att den här manualen är tillräcklig och lättbegriplig?
   
 7. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10
 8. jackt
  Allvetare · Nivå 16
  Vilken del är det som du fått ny?
  Är det den med ratten är det bara att lossa skruven i mitten så kommer den loss, sedan sitter den med en kabel till styrenheten (som jag inte ser på dina bilder). Jag har ratt-dosan och en dosa där alla kablar samlas i, har du inte den? Oavsett så är det bara att koppla ur sladden, en liten skruvmejsel behövs, och byta ut och sätta tillbaka på samma sätt.. Bör inte vara några problem..
   
 9. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10
  Det är rattdosan som inte fungerar tror jag, men jag har fått allt du ser på bilden nytt skickat till mig.


  Jag är inte helt säker på vad styrenheten är för något. Jag kan ta en bild på vad jag tror är styrenheten, och lägg ut i morgon.
   
 10. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10
 11. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10
  • Laddar…
 12. GK100
  Medlem · Nivå 22
  Nej, man ser en cirkulationspump och en temperaturgivare på framledningen för värme förutom en del rör och delar. Givaren däremot bör gå till styrenheten så följ kabeln från den så hittar du nog rätt.
   
 13. X
  Renoverare · Nivå 10
  Du har en variant med trådlös innegivare, styrenheten är den som sitter ihop med motorn, den lådan med skärm och knappar som sitter precis bredvid shunten.

  Innergivaren kan du byta utan att göra nåt mer sen, samma med själva motorn. Ska du byta styrenheten så gå igenom alla menyer och skriv upp värdena på papper och skriv in samma i den nya så är du hemma sen.
   
 14. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10

  Jag tror ju att det är motorn som ska bytas och vi börjar där.

  Med värden så menar du tid, datum önskad temperatur och så?
   
 15. Hyltran från Veglemyren
  Husägare Nivå 10
  Nu har vi bytt den det vekar som om allt fungerar :) Det enda som är ett litet frågetecken är om shunten var rätt inställd när vi satte fast motorn.

  Låt oss säga att den var för mycket öppen, är det ett problem? Kan det bli så att den inte kan stänga sig helt i så fall?

  Förstår ni frågan?