Byggahus.se

Takfots spotlihts

 1. J
  Medlem Nivå 1
  Skall sätta in spotlights i takfot på garage och huset,men vad skall man välja? led blir det men 12 eller 220V? Drar inte 220V mer ström än 12 volts? något bra ställe att köpa dessa på?

  JJI
   
 2. E
  Medlem · Nivå 23
  Strömförbrukningen är i princip den samma vid samma ljusstyrka så det behöver du inte fundera på. Ett tips är att sätta ljusslang i stället för spottar, jag har gjort det på några hus och det blev mycket bra. Jag har använt slang från Hide-a-lite, dom har lite att välja på så titta på deras hemsida.
   
 3. J
  Medlem Nivå 1
  Tack för tipset, skall kika på det. Sätte du på hela långsidan då eller typ varje meter? Skall även sätta upp ovanför garage porten som är 5 m.

  JJI
   
 4. E
  Medlem · Nivå 23
  Det har varit lite olika på olika hus, men på nått hus blev det runt om och på nått hus en gavelvägg och en sida. Det beror ju lite på hur och vart man vill ha belysningen. Men med slang sätter man hela den sträcka man vill ha upplyst och sätter inte småbitar.
   
  • Laddar…
 5. Bo.Siltberg
  Självbyggare · Nivå 25
  Och vill du ändå ha spottar så välj ingendera, utan välj LED-lampor som drivs med konstant ström. Då blir det bara ett (1) drivdon. Alla andra former med konstant spänning innebär ett extra drivdon i varje lampa.
   
  • Laddar…