Byggahus.se
Hej,

undrar ifall någon har erfarenhet av att ta skott från Pileträd? Skulle gärna vilja sätta fler pilar för att ersätta de som förstördes under vintern. Har hört att man kan i princip bara kan såga av en gren poch sticka ner i jorden. Stämmer detta? När på året ska man isf göra det?
 
Gjorde som du skriver och klippte av grenar från befintligt träd och stack ner i jorden och 100% tog sig. Detta gjordes på våren precis när knopparna var på väg att slå ut. I våras gjorde vi samma procedur fast när baden slagit ut, alla (10-tal) dog på några dagar.
Tror du gör bäst i att vänta till våren.
 
Tack för tipset! Då avvaktar vi till våren kommer :)
 
Har lyckats senare genom att kapa bort bladen från grenarna så de inte suger ut vattnet och ställa grenarna i en hink med vatten några veckor så det börjar bildas rötter. Men tidig vår är bästa tiden.
 
Och så vattna, vattna och vattna. ;)
Jag gör flätade staket genom att sätta ner pilskott i marken och fläta ihop. Busenkelt så länge man vattnar ordentligt. Pinnen du sticker ner har ju inga rötter att suga vatten med så det måste vara jätteblött så den får i sig tillräckligt för att börja bilda rötter.
 
Det låter spänannde att prova att fläta staket! Det ska jag testa till våren! Tack för tipset:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.