Svevitak

355 läst  5 svar

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Någon som har erfarenhet av dettta företag?

  Knackade på och ville fixa mitt förrådstak.
   
 2. tommib
  Självbyggare · Nivå 21
  Välkommen till forumet!

  Jag har ingen specifik erfarenhet av det företaget men hantverkare som knackar på och vill göra saker på ditt hus är sällan en bra idé.

  En snabb googling ger att bolaget saknar bokslut och verkar ha startat i januari 2019. Det är registrerat 2017 men avsaknaden av bokslut tyder på ett skalbolag som sedan sålts färdigt till nuvarande innehavare.

  Alla måste börja någonstans och alla är nya i början men jag hade valt bort ett företag som är så nystartat om det inte hade extremt bra referenser. Att de sökte upp dig försämrar läget i mitt tycke.
   
 3. S
  Medlem Nivå 1
  Hej tack för det svar.
  Efter tjat fick jag referenser som jar ringt till. Fe var jätte nöjda med dem. Dessa killar kommer från alanex tidigare tydligen. Och nu stsrtst eget i januari sa en referens.
   
 4. F
  Medlem Nivå 13
  Anlita aldrig sådana här dörrknackare. Låt någon annan ta smällen av sådana här nystartade bolag. Enda gången jag skulle få för mig att anlita ett nystartat bolag var om jag hade koll på vilka det var som drev firman. Att det exempelvis var någon som var känd i bygden och som man hade koll på. Anlitar du dessa kommer du säkerligen starta en tråd här i forumet efteråt. Fast inte i positiv bemärkelse. Referenser ska man väl ta med en nypa salt med. De kan ju vara vänner till de som har firman.
   
 5. H
  Moderator · Nivå 25
  Men den absolut första frågan: VILL du fixa ditt förrådstak? Behöver det fixas? Att dörrknackaren påstår att det behöver fixas, betyder ingenting. Vet du av egen observation att det är dags att åtgärda det just nu?

  OM det sedan är så att taket faktiskt behöver åtgärdas, och du vill ha det gjort just nu. Och OM den här firman får bra referenser (jag skulle absolut inte nöja mig med en referens, när dte gäller en dörrknackare), och de ger ett bra pris. Så kanske just ett förrådstak är lagom ofarligt, skulle det gå åt skogen, så är det troligen inga jättevärden det handlar om.

  Se till att inte betala en krona i förskott, inte ens för material. Ett förrådstak bör gå såpass snabbt att det inte finns någon anledning för à conto betalningar, sådant kan vara aktuellt på större arbeten som tar en månad eller mer.
   
 6. G
  Medlem Nivå 1
  Vill råda dig till att ta in ytterligare en offert på jobbet. Min granne fick betala mer än dubbelt så mycket till Alanex för samma jobb som vi betalade till en annan firma.
   
  Redigerat

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: